1 op 5 Vlaamse gemeentebesturen gebruikt géén HTTPS-verbinding. Wat met uw online-veiligheid?

 
webkrunch blog op vlaamse gemeentebesturen gebruikt geen https verbinding

HTTPS: veiligheid primeert, ook online

Toegegeven, we vielen van onze stoel van verbazing toen we het bericht lazen. Maar liefst 1 op 5 Vlaamse gemeentebesturen gebruikt géén beveiligde verbinding voor het versturen van hun informatie. En dat terwijl de investering in een HTTPS-verbinding bijzonder klein is – zeker in vergelijking met de gevaren die een onversleutelde verbinding met zich meebrengt.

Vertel eens, hoe gaat úw bedrijf om met de persoonlijke informatie van uw bezoekers? De cases waarin cybercriminelen de zwakke plekken van websites en webshops uitbuiten – met grote gevolgen – zijn talrijk. Hoewel het verhogen van de onlineveiligheid van uw bezoekers eenvoudig te realiseren is.

De voordelen van HTTPS

Met een HTTPS-verbinding versleutelt u de informatie die uw bezoekers versturen via uw website. Of in het geval van bovenstaand artikel: de info die u als burger deelt met uw overheid.

Die informatie wordt pas terug leesbaar wanneer ze op haar bestemming aankomt. Cybercriminelen kunnen de communicatie niet onderscheppen en gebruiken. Want ze is volledig geëncrypteerd.

De voordelen van een HTTPS-verbinding voor uw bedrijf zijn indrukwekkend:

  • Vertrouwen: u geeft uw klant de zekerheid dat zijn bestelling of informatieaanvraag in alle veiligheid gebeurt.
  • Voorzichtigheid: u stelt zich niet bloot aan eventuele schadeclaims bij gestolen bankgegevens of informatie.
  • Concurrentiekracht: uw online marketing, website en webshop worden door Google én webbrowsers als betrouwbaar aanzien. U schrikt geen klanten af en geniet van optimaal online succes.

Een kleine, persoonlijke anekdote van zaakvoerder Jan

Toen mijn vriendin online op zoek ging naar kleding, vond ze precies het stuk dat ze zocht. Ze selecteerde het, plaatste het in haar winkelmandje en ging verder naar de check-out.

Daar botste ze echter op een klein probleempje. Toen ze advies kwam vragen, zag ik meteen dat de verbinding niet versleuteld was. We schreven de webshop aan met de vraag of we konden betalen met een bankoverschrijving – wat niet mogelijk was.

Het resultaat: we kochten niets in deze webshop. Omdat het vertrouwen weg was. Want eens u ziet dat er niet geïnvesteerd wordt in veiligheid, worden er vragen gesteld. Is de webshop eigenlijk wel te vertrouwen? Is het misschien een pagina die opgezet is door cybercriminelen om bankgegevens te onderscheppen?

Kortom, naar deze webshop keren we niet terug. Terwijl de oplossing eenvoudig is: het installeren van een HTTPS-verbinding die alle gegevens versleuteld verstuurt.

Online veiligheid: HTTPS is de eerste stap

Over de gevolgen van géén HTTPS-verbinding voor uw website, hebben we het al eens gehad. Maar aan de cijfers van de Vlaamse gemeenten te zien, werd die niet aandachtig gelezen.

Hebt u vragen over de onlinebeveiliging van uw website of webshop? Bespreek ze met ons! Wij zorgen ervoor dat veiligheid, online marketing en bedrijfsscucces hand in hand gaan.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact