5 redenen waarom die meeting best ook online kan…

 
webkrunch blog redenen waarom die meeting best ook online kan

Meeting op locatie – is dat écht nodig?

Op de agenda voor vandaag: dat belangrijke document afwerken, even dat telefoontje plegen en dan als een stresskip de file op de E40 overleven. Klinkt bekend? Dan word je ongetwijfeld ook gek van al die meetings-op-verplaatsing.

Om de mobiliteitsproblemen van vandaag aan te pakken, zou elk bedrijf zich een eenvoudige vraag moeten stellen: is het écht noodzakelijk dat we iedereen ter plaatse krijgen voor deze meeting? Want de alternatieven zijn er. Online vergaderen wordt steeds populairder. En de mogelijkheden van online meetings steeds uitgebreider én makkelijker.

De prijs van het oude denken

Online vergaderen bespaart jouw bedrijf een hele hap. De kost van de stilstand die we vandaag betalen op onze Belgische wegen, is niet te becijferen. Of wacht: toch wel.

De files kosten ons allemaal tot 600.000 euro per dag (1) ! En daar tellen we de randproblemen niet eens bij. Fijn stof, stress, motivatieverlies, ziekte, burn-out, werkverzuim … Is er eigenlijk een reden om niét online te vergaderen als het kan?

De shift naar online meetings is dringend. En gelukkig neemt de sector het voortouw met handige, stabiele en betrouwbare apps die online vergaderen net zo productief maken als the real deal. Correctie: nóg productiever !  Een recente studie van Securex bevestigt dat 1 hooggeschoolde werknemer op  4 productiever werkt van thuis uit (2)

De voordelen van online vergaderen

Van het eerste voordeel van online vergaderen, ga je niet meteen achterover vallen – we hebben het er net al over gehad:

1. Minder files

We staan met z’n allen niet langer in de file, we zijn de steeds langer wordende file. En daar dragen onze bedrijven hun steentje aan bij. Dan hebben we het niet over de salariswagens. Maar de overbodige reizen van het ene kantoor naar de andere meeting.

Zet in op de digitalisering van overleg. Met smart tools die online vergaderen boeiend én productief maken.

2. Méér werktijd

Minder tijd in de auto betekent méér tijd voor wat er echt toe doet: getting the job done. Met andere woorden: online vergaderen is niet alleen productiever (daar komen we nog op terug), maar het geeft ook meer ruimte om productief te zijn.  Niet enkel voor de organisator, maar ook voor hen die aan de meeting (moeten) deelnemen.

3. Lagere kosten voor het bedrijf

Staat je werknemer in de file op weg naar een vergadering op het hoofdkantoor? Dan kost dat je bedrijf een flinke som geld. Je betaalt immers niet alleen het loon van je werknemer, maar knabbelt ook aan de tijd die hij wél zou kunnen werken.

De voordelen van minder op de baan moeten zijn legio: je verspilt minder tijd, betaalde tijd wordt ook écht gewerkt én het stressniveau van je werknemer verlaagt aanzienlijk. Vergeet ook de dure vergaderruimtes niet waar je voor betaalt. En waar steevast een gebrek aan is.

4. Productiever face-to-face ? Niet echt…

Als iedereen eindelijk op locatie is gearriveerd, moeten we vaststellen dat niét iedereen zijn focus heeft meegebracht. Vermoeidheid slaat toe. Vergaderzalen zijn vaak muf, met hun kunstverlichting en mechanische temperatuurregeling.

Combineer dat nog eens met meetings die niet altijd 100% opbrengen wat geïnvesteerd wordt. En je krijgt gedemotiveerde, onproductieve samenkomsten die weinig meerwaarde opleveren. Te negatief?  We willen natuurlijk niet alle meetings over dezelfde kam scheren.  Maar online vergaderen vraagt minder inspanning én biedt dezelfde of zelfs meer mogelijkheden als face-to-face vergaderen. Het is discreet, snel en met de juist tools – delen van schermen en documenten, opnemen van meetings, gemakkelijk te organiseren, virtual whiteboard, etc… – ontzettend productief.

Feit it : online vergaderen is heel wat productiever dan vergaderen op locatie (3) !

5. Flexibiliteit troef!

Snel even de jaarcijfers aftoetsen met de boekhouder, een laatste stand van zaken met de klant bespreken mbt tot zijn bestelling, of de laatste stappen van de businesstrategie bespreken met het team?  Van je desktop of laptop, je tablet of smartphone…  Als iedereen aan het werk is, is iedereen in geen tijd aan het overleggen. Met duidelijke audio en video en tal van tools om het overleg snel en productief te laten verlopen.

Kortom, met online vergaderen haal je meer uit je medewerkers, en uit je bedrijf.  Als er volgende keer wat besproken moet worden, stel jezelf dan eerst de vraag: kan het ook online?  Ja – het kan !

Als u ook eens wil ervaren hoe productief een online vergadering wel kan zijn, probeer dan Foneo Meeting – een gemakkelijk te gebruiken applicatie voor online vergaderen (voor 100+ deelnemers !), met de nodige samenwerkings opties zoals het delen van scherm of document, het opnemen van de meeting, een virtual whiteboard en nog meer.  App te downloaden via www.foneo.com of de respectievelijke app stores.  Basis versie is gratis !

Bronnen:

(1) trends.knack.be

(2) Trends op de arbeidsmarkt – nieuwe uitdagingen voor bedrijven (Securex – F VdSype 2016)

(3) jobat.be

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact