5 straffe nieuwe social media innovaties. Ken jij ze al?

5 straffe nieuwe social media innovaties.
Ken jij ze al?

webkrunch-blog-social-media-innovaties
apr 08, 2019

5 straffe nieuwe social media innovaties. Ken jij ze al?

Als er iéts is dat voortdurend in beweging is, dan is het ongetwijfeld de sociale media. Om het doelpubliek bij de les te houden – en nieuwe gebruikers binnen te rijven – vernieuwen social media om de haverklap hun aanpak. Soms subtiel, soms erg grondig.

De laatste tijd doken er boeiende nieuwigheden op bij verschillende social media. Sommige daarvan zullen niet zo’n grote impact hebben en zijn simpelweg leuke dingetjes. Andere innovaties bieden dan wel sterkere voordelen voor de gebruiker. We zetten de 5 leukste social media innovaties voor je op een rijtje. Gebruik jij ze al?

1. Binnenkort: de WhatsApp-vinger

Een tenniselleboog kennen we al. Lopen we binnenkort ook met een WhatsApp-vinger rond? De kans bestaat – tenminste als je érg zwakke vingers hebt. Je kan binnenkort immers je app ontgrendelen met behulp van een vingerafdruk. En dus niet enkel meer met een code of wachtwoord. Handig, want zo biedt de app je extra garanties voor je privacy.

2. Facebook Stories verwent je event

In 2019 injecteert Facebook een nieuwigheidje in z’n Stories. Zo zal je binnenkort makkelijk evenementen kunnen delen binnen je Stories-feed. Je kan dan via het verhaal laten weten wat je evenement inhoudt, maar ook of je aanwezig zal zijn.

3. Messenger: gedaan met gênante berichten

Iets te snel op de verzendknop gedrukt, of je liefde verklaard aan de foute persoon? Dan heb je geluk, want Facebook Messenger voert weldra een functionaliteit in die je toelaat om berichten te verwijderen. Let wel: je hebt maar tien minuten voor je het kan weghalen bij de ontvanger. Best niet té lang aarzelen over de oprechtheid van die liefdesboodschap, dus.

4. Multi-Instagram-Tasken: waarom ook niet?

Ben je eigenaar van verschillende Instagram-accounts? Goed nieuws, binnenkort zal je in staat zijn om berichten op meerdere feeds tegelijkertijd te delen. iOS-gebruikers worden het eerst in de watten gelegd. Android-gebruikers moeten nog even geduld uitoefenen. Hoe lang, dat is koffiedik kijken.

5. Amerikanen buiten hun comfortzone

Facebook stelt je aan de lopende band mogelijke vrienden voor. Binnenkort doen ze er nog een schepje bovenop. In Amerika wordt momenteel een nieuwe feature getest. Zo kan Facebook mensen voorstellen die dezelfde interesses delen als jij. Leuk? Misschien. Beetje vreemd? Tja, toch ook wel.

Hou de vinger aan de pols van de nieuwste social media ontwikkelingen. Surf wekelijks naar onze blog voor meer tips en insights over online marketing, social media en all things web.

 
Alain Hoeckx
Online marketeer
Alain Hoeckx
Alain is gedreven door online marketing en zet zich de volle honderd procent in opdat ondernemers een maximale return on investment kunnen halen uit hun website en social media. Leuk weetje: Alain behaalde onlangs met glans het Online Marketing Certificaat van Google.
Bekijk alle artikels: Alain Hoeckx

Contacteer ons

Helemaal mee zijn met social media?

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet