5 straffe nieuwe social media innovaties.
Ken jij ze al?

 
webkrunch blog straffe nieuwe social media innovaties ken jij ze al

Als er iéts is dat voortdurend in beweging is, dan is het ongetwijfeld de sociale media. Om het doelpubliek bij de les te houden – en nieuwe gebruikers binnen te rijven – vernieuwen social media om de haverklap hun aanpak. Soms subtiel, soms erg grondig.

De laatste tijd doken er boeiende nieuwigheden op bij verschillende social media. Sommige daarvan zullen niet zo’n grote impact hebben en zijn simpelweg leuke dingetjes. Andere innovaties bieden dan wel sterkere voordelen voor de gebruiker. We zetten de 5 leukste social media innovaties voor je op een rijtje. Gebruik jij ze al?

1. Binnenkort: de WhatsApp-vinger

Een tenniselleboog kennen we al. Lopen we binnenkort ook met een WhatsApp-vinger rond? De kans bestaat – tenminste als je érg zwakke vingers hebt. Je kan binnenkort immers je app ontgrendelen met behulp van een vingerafdruk. En dus niet enkel meer met een code of wachtwoord. Handig, want zo biedt de app je extra garanties voor je privacy.

2. Facebook Stories verwent je event

In 2019 injecteert Facebook een nieuwigheidje in z’n Stories. Zo zal je binnenkort makkelijk evenementen kunnen delen binnen je Stories-feed. Je kan dan via het verhaal laten weten wat je evenement inhoudt, maar ook of je aanwezig zal zijn.

3. Messenger: gedaan met gênante berichten

Iets te snel op de verzendknop gedrukt, of je liefde verklaard aan de foute persoon? Dan heb je geluk, want Facebook Messenger voert weldra een functionaliteit in die je toelaat om berichten te verwijderen. Let wel: je hebt maar tien minuten voor je het kan weghalen bij de ontvanger. Best niet té lang aarzelen over de oprechtheid van die liefdesboodschap, dus.

4. Multi-Instagram-Tasken: waarom ook niet?

Ben je eigenaar van verschillende Instagram-accounts? Goed nieuws, binnenkort zal je in staat zijn om berichten op meerdere feeds tegelijkertijd te delen. iOS-gebruikers worden het eerst in de watten gelegd. Android-gebruikers moeten nog even geduld uitoefenen. Hoe lang, dat is koffiedik kijken.

5. Amerikanen buiten hun comfortzone

Facebook stelt je aan de lopende band mogelijke vrienden voor. Binnenkort doen ze er nog een schepje bovenop. In Amerika wordt momenteel een nieuwe feature getest. Zo kan Facebook mensen voorstellen die dezelfde interesses delen als jij. Leuk? Misschien. Beetje vreemd? Tja, toch ook wel.

Hou de vinger aan de pols van de nieuwste social media ontwikkelingen. Surf wekelijks naar onze blog voor meer tips en insights over online marketing, social media en all things web.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact