5 tips voor meer bereik met je Youtube video’s

 
webkrunch blog tips voor meer bereik met je youtube videos

Online video is hot hot hot in online marketing. En met goede reden: het bereik van video’s is vaak groot. Je zet je boodschap extra visuele kracht bij. Bovendien hoeft een goed gemaakte YouTube video niet veel te kosten. Resultaat: YouTube video’s maken is een slim onderdeel van elke online marketingstrategie.

Heb je net jouw nieuwste YouTube video geüpload en merk je maar weinig enthousiasme bij je volgers en doelpubliek? Dan zag je misschien tóch een paar essentiële dingen over het hoofd.

Gelukkig is WebKrunch er om jouw online video’s op het juiste spoor te zetten. Zodat je het bereik van je YouTube video’s verhoogt én je ROI vergroot.

Stilte op de set? Actie! ?

5 tips voor meer bereik op YouTube

Onthoud altijd dit: je video mag nog zo mooi gemaakt zijn, uiteindelijk draait alles om de inhoud. Steken je kijkers er iets van op? Gebruik je originele invalshoeken? Is het onderwerp én de vertelstijl boeiend genoeg?

Eens je deze zaken van je checklist hebt afgevinkt, kan je naar de details beginnen kijken. Want zelfs de boeiendste video moet correct de online wereld worden ingejaagd.

Om zeker te zijn dat je meer bereik haalt met je YouTube video’s, volg je deze 5 handige WebKrunch-tips.

1. Gebruik keywords – en schud ze niet uit je mouw

Hoe gebruik jij YouTube? Je typt een keyword in de zoekbalk en hoopt dat de video’s die verschijnen, jouw honger naar informatie stillen. Kijk, daar heb je het: keywords. Als je de juiste keywords in je videotitel gebruikt, kom je ook sneller terug in de zoekopdracht.

Let wel: ga geen keywords lopen verzinnen omdat je denkt dat er misschien wel eens iemand dat trefwoord zou kunnen intikken. Nee, analyseer – bijvoorbeeld met de handige Keywordplanner van Google – welke trefwoorden optimaal zijn voor jouw video.

Onze gouden tip: gebruik keywords met een lage concurrentiegraad en een hoog zoekvolume. Simsalabim!

2. Goeientag!

Tags helpen bij het weergeven van video’s die gerelateerd zijn aan een bepaald onderwerpHashtag Webkrunch Online Marketing. Veel mensen voegen echter geen tags toe aan hun video’s. Resultaat: je blijft onvindbaar en niemand ziet jouw pareltje online schitteren.

Verzin gerust zelf een tag. Tag producten, locaties, onderwerpen, personen. Tag zoveel en zo gevarieerd als jij wilt. Want zo wordt ook jouw video vaker teruggevonden door een breder doelpubliek.

3. Teksten bij video’s? Briljant!

Als je denkt: “Nou, ik heb mezelf de moeite getroost om een hele YouTube video bij mekaar te brouwen, dus hoef ik toch helemaal niet uit te leggen waarover hij gaat!?” – dan heb je misschien een probleempje.

YouTube indexeert video’s zoals Google dat doet: op basis van trefwoorden (en hashtags, zoals we in tip 2 vertelden). Het loont dus de moeite om een goede, wervende tekst bij de omschrijving van je video te plaatsen. Niet alleen voor YouTube, trouwens. Maar ook voor je bezoekers.

4. AdWords voor video? Waar komen ze nu mee af…

Yup: AdWords voor video. Je kan jouw YouTube video’s ook gaan promoten om zo je doelpubliek te vergroten. Dat hoeft je ook helemaal niet veel te kosten. Hoeveel je investeert, dat bepaal je zelf.

Trouwens, vergeet niet om mensen aan te sporen om zich te abonneren op je video’s. Zo krijgen ze je volgende video meteen in hun feed te zien. Dat bespaart je toch weer wat op je AdWords-budget!

5. Outro: méér dan een gênant lachje

Zit je screen time erop? Sluit je video dan niet af door wat wazig in de lens te staren met een steeds verder wegzakkende glimlach. Of door wuft met het handje te zwaaien.

Nee, benut je tijd tot de laatste milliseconde. Hou het boeiend tot de finish en lok kijkers naar andere interessante video’s die je op je kanaal hebt staan. Of naar je website. Zet promoties nog snel in de kijker. Of – opgelet: herhaling! – spoor mensen aan om zich te abonneren op je kanaal.

Je merkt het: kleine, slimme ingrepen zorgen ervoor dat jouw YouTube video’s méér bereik krijgen. Want zeg nu zelf: 7 kijkers bij je laatste video, dat zijn geen statistieken om over naar huis te schrijven.

Onze 6de tip – weggevertje! – houden we tot laatst. Wil je de lancering en opvolging van jouw YouTube video’s in handen leggen van een online marketing expert? Geef onze social media specialist dan een belletje. Of stuur ‘m een videoboodschap. Dat mag ook.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact