5 tips voor meer bereik met je Youtube video’s

5 tips voor meer bereik met je Youtube video’s

webkrunch-blog-youtube-meer-bereik
jul 11, 2018

5 tips voor meer bereik met je Youtube video’s

Online video is hot hot hot in online marketing. En met goede reden: het bereik van video’s is vaak groot. Je zet je boodschap extra visuele kracht bij. Bovendien hoeft een goed gemaakte YouTube video niet veel te kosten. Resultaat: YouTube video’s maken is een slim onderdeel van elke online marketingstrategie.

Heb je net jouw nieuwste YouTube video geüpload en merk je maar weinig enthousiasme bij je volgers en doelpubliek? Dan zag je misschien tóch een paar essentiële dingen over het hoofd.

Gelukkig is WebKrunch er om jouw online video’s op het juiste spoor te zetten. Zodat je het bereik van je YouTube video’s verhoogt én je ROI vergroot.

Stilte op de set? Actie! ?

5 tips voor meer bereik op YouTube

Onthoud altijd dit: je video mag nog zo mooi gemaakt zijn, uiteindelijk draait alles om de inhoud. Steken je kijkers er iets van op? Gebruik je originele invalshoeken? Is het onderwerp én de vertelstijl boeiend genoeg?

Eens je deze zaken van je checklist hebt afgevinkt, kan je naar de details beginnen kijken. Want zelfs de boeiendste video moet correct de online wereld worden ingejaagd.

Om zeker te zijn dat je meer bereik haalt met je YouTube video’s, volg je deze 5 handige WebKrunch-tips.

1. Gebruik keywords – en schud ze niet uit je mouw

Hoe gebruik jij YouTube? Je typt een keyword in de zoekbalk en hoopt dat de video’s die verschijnen, jouw honger naar informatie stillen. Kijk, daar heb je het: keywords. Als je de juiste keywords in je videotitel gebruikt, kom je ook sneller terug in de zoekopdracht.

Let wel: ga geen keywords lopen verzinnen omdat je denkt dat er misschien wel eens iemand dat trefwoord zou kunnen intikken. Nee, analyseer – bijvoorbeeld met de handige Keywordplanner van Google – welke trefwoorden optimaal zijn voor jouw video.

Onze gouden tip: gebruik keywords met een lage concurrentiegraad en een hoog zoekvolume. Simsalabim!

2. Goeientag!

Tags helpen bij het weergeven van video’s die gerelateerd zijn aan een bepaald onderwerpHashtag Webkrunch Online Marketing. Veel mensen voegen echter geen tags toe aan hun video’s. Resultaat: je blijft onvindbaar en niemand ziet jouw pareltje online schitteren.

Verzin gerust zelf een tag. Tag producten, locaties, onderwerpen, personen. Tag zoveel en zo gevarieerd als jij wilt. Want zo wordt ook jouw video vaker teruggevonden door een breder doelpubliek.

3. Teksten bij video’s? Briljant!

Als je denkt: “Nou, ik heb mezelf de moeite getroost om een hele YouTube video bij mekaar te brouwen, dus hoef ik toch helemaal niet uit te leggen waarover hij gaat!?” – dan heb je misschien een probleempje.

YouTube indexeert video’s zoals Google dat doet: op basis van trefwoorden (en hashtags, zoals we in tip 2 vertelden). Het loont dus de moeite om een goede, wervende tekst bij de omschrijving van je video te plaatsen. Niet alleen voor YouTube, trouwens. Maar ook voor je bezoekers.

4. AdWords voor video? Waar komen ze nu mee af…

Yup: AdWords voor video. Je kan jouw YouTube video’s ook gaan promoten om zo je doelpubliek te vergroten. Dat hoeft je ook helemaal niet veel te kosten. Hoeveel je investeert, dat bepaal je zelf.

Trouwens, vergeet niet om mensen aan te sporen om zich te abonneren op je video’s. Zo krijgen ze je volgende video meteen in hun feed te zien. Dat bespaart je toch weer wat op je AdWords-budget!

5. Outro: méér dan een gênant lachje

Zit je screen time erop? Sluit je video dan niet af door wat wazig in de lens te staren met een steeds verder wegzakkende glimlach. Of door wuft met het handje te zwaaien.

Nee, benut je tijd tot de laatste milliseconde. Hou het boeiend tot de finish en lok kijkers naar andere interessante video’s die je op je kanaal hebt staan. Of naar je website. Zet promoties nog snel in de kijker. Of – opgelet: herhaling! – spoor mensen aan om zich te abonneren op je kanaal.

Je merkt het: kleine, slimme ingrepen zorgen ervoor dat jouw YouTube video’s méér bereik krijgen. Want zeg nu zelf: 7 kijkers bij je laatste video, dat zijn geen statistieken om over naar huis te schrijven.

Onze 6de tip – weggevertje! – houden we tot laatst. Wil je de lancering en opvolging van jouw YouTube video’s in handen leggen van een online marketing expert? Geef onze social media specialist dan een belletje. Of stuur ‘m een videoboodschap. Dat mag ook.

 
Alain Hoeckx
Online marketeer
Alain Hoeckx
Alain is gedreven door online marketing en zet zich de volle honderd procent in opdat ondernemers een maximale return on investment kunnen halen uit hun website en social media. Leuk weetje: Alain behaalde onlangs met glans het Online Marketing Certificaat van Google.
Bekijk alle artikels: Alain Hoeckx

Contacteer ons

Meer weten over een Youtube en hoe je bereik te vergroten?
Kom langs voor een gesprek. Wij laten jouw campagne het hele internet veroveren.

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

referentie-logo-century-21
Referentie Logo Vlaamse Overheid
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Bouteligier & De Kerf
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Elzenhof Lier
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet