Wat is het belang van page speed
& hoe verbeter je het?

 
webkrunch blog belang page speed de razendsnelle webkrunch blog over page speed en jouw seo

Binnenkomertje: de snelheid waarmee de pagina’s op je website laden, bepalen mee de SEO-score van je website. Het belang van page speed is dus niet te onderschatten voor wie online wil scoren.

Trage servers en lange laadtijden? Boek alvast je plaatsje op plaats twee van Google – als je geluk hebt. Door sterker in te zetten op het belang van page speed bij het scoren van websites, toont Google nog maar eens dat voor haar comfort en gebruiksgemak prioritair zijn.

Wat is page speed nu precies?

Wel, om het makkelijk te houden: page speed is de snelheid waarmee je webpagina laadt op de desktop of mobiele telefoon van je bezoekers.

Een lage page speed – waarbij bezoekers secondenlang geduld moeten uitoefenen voor ze je website te zien krijgen – resulteert dus niet alleen in gefrustreerde bezoekers. Het eindigt ook met een lagere score in Google. Kortom: wat is page speed? Het is een niet te onderschatten factor voor jouw online marketingsucces.

Belang page speed: vooruit met de geit!

Het belang van page speed-optimalisatie is duidelijk: het helpt je website om competitief te blijven met die van je concurrenten. Niet alleen voor klanten die afhaken bij lang wachten, óók voor je zoekresultaten. Om die laadtijd zo kort mogelijk te houden, moet je dus de technische achtergrond van je website optimaliseren.

Die achtergrond maakt nu precies het verschil. De snelste websites genereren meer trafiek én halen een hogere conversie – daar zijn al verschillende onderzoeken naar gevoerd. Het loont dus écht om de page speed van je website sterk te verbeteren als dat nodig is.

WebKrunch begrijpt het belang van page speed maar al te goed

Geen idéé hoe je daar aan moet beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Eén gesprekje met Jan van WebKrunch en je barst van de ideeën. Contacteer ons!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact