De beste WordPress plugins 2019: zo maak je van jouw WordPress-website een knaller

De beste WordPress plugins 2019
zo maak je van jouw WordPress-website een knaller

webkrunch-blog-wordpress-plugings-2019
dec 13, 2018

De beste WordPress plugins 2019: zo maak je van jouw WordPress-website een knaller

Hé, wacht eens even! Was dat nu Sinterklaas die ons huisje zomaar voorbij reed? Wel, goedheiligman-nog-aan-toe! ’t Is al goed. We hebben het begrepen. We zorgen zélf wel voor wat lekkers, als het zo moet. In onze – en dus úw – schoen: de 5 beste WordPress plugins 2019. Want van Sinterklaas moeten we het duidelijk niét hebben.

Alain, waar is m’n webmaster? Hij heeft nog wat werk voor de boeg. Want 2019 wordt het jaar waarop je website moet knallen. Met deze 5 beste WordPress plugins 2019 katapulteer je jezelf alvast naar de kop van het peloton.

WordPress plugins 2019: here we go!

1️ De WordPress plugins 2019: Contact Form 7

Soms kan het zo héérlijk eenvoudig zijn. Een contactformulier: hoe verzinnen we het! En toch. Met deze plugin voor WordPress creëer én beheer je makkelijk meerdere contactformulieren. En dat is niet alles: ook reCaptcha-verificatie en de integratie van Akismet (wég spam!) zijn aanwezig.

Bovendien lukt dat allemaal in een wip en een flip. Vraag dat maar aan de 5 miljoen gebruikers – of lees de meer dan 1.000 vijfsterrenrecensies.

2️ De WordPress plugins 2019: Yoast SEO

Al helemaal niet zo onbekend meer, die goeie ouwe Yoast. En toch zetten we hem met plezier nog eens in het rijtje. Want deze on-page SEO plugin laat de concurrentie ver achter zit. Gebruiksvriendelijk, grondig en hyperefficiënt zijn maar enkele termen om Yoast SEO te omschrijven.

Optimaliseer het bereik en de score van je webpagina’s en krijg doortastende analyses met een enkele klik. Meer moet dat niét zijn.

3️ De WordPress plugins 2019: Akismet Anti-Spam

Déjà-vu? Kan best, want hierboven raakten we het bestaan van Akismet Anti-Spam al even aan. Deze plugin is afkomstig van de mensen achter WordPress zelf – als keurmerk kan dat tellen. Geef spammers een gigantische middelvinger met een pluging die alle ongewenste e-mails en spamberichten elimineert nog voor ze in de buurt van je mailbox komen.

En, oh ja: ’t is helemaal gratis. Dolletjes!

4️ De WordPress plugins 2019: WordFence Security

De plugin die precies zo taai is als hij klinkt. WordFence Security geeft je alle tools in handen om hackers en ander cybergespuis te snel af te zijn. Malware-, virus- en backdoor scanning? Check! Brute force hacking protection? Check! Een karrenvracht andere functionaliteiten die de veiligheid van je website naar eenzame hoogten stuwen? Check!

WordFence Security is het digitale alter-ego van Schwarzenegger in z’n topjaren. Beschikbaar in een gratis én betalende versie. Wat we van Arnold dan weer niét kunnen zeggen.

5️ De WordPress plugins 2019: Google XML Sitemaps

Maak het de zoekmachines zo makkelijk mogelijk, zodat je snel vindbaar wordt met je website. Deze plugin genereert automatisch een gedetailleerde XML Sitemap van je website. Excusez-moi? Wel, dat is nerd-taal voor: een plattegrond zodat Google makkelijk de weg van vinden op je website. En dus bezoekers vlot de weg kan tonen náár je website.

Installeren, genereren en hupsakee. Gemakkelijk – zoals we dat van Google gewoon zijn.

Nóg meer tips nodig voor je WordPress-website – of wil je eens bekijken wat de WordPress plugins 2019 voor jouw website kunnen doen? Steek je licht eens op bij WebKrunch!

 
Jan Van Hove
Zaakvoerder
Jan Van Hove
Jan Van Hove hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.
Bekijk alle artikels: Jan Van Hove

Contacteer ons

Hulp nodig bij je keuze? We helpen je graag kiezen.

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet