9 manieren waarop hackers jouw Facebook hacken

 
webkrunch blog manieren waarop hackers jouw facebook hacken en wat je ertegen kunt doen deel

Facebook gehackt? Zó kan het

Is je Facebook gehackt, dan kan dat heel vervelende situaties opleveren. Bescherm jezelf dus op een slimme manier tegen mogelijke hacks en aanvallen. Hackers worden steeds creatiever. Maar met een goede beveiliging zorg je ervoor dat je Facebook-account veilig blijft op elk moment.

Om te voorkomen dat je Facebook gehackt wordt, is het goed om te begrijpen hoe dat kan. Met dat inzicht kan je dan aan de slag om je Facebook optimaal te beveiligen. Hoe je dat doet, ontdek je in onze volgende Blogpost.

9 manieren waarop hackers jouw Facebook hacken

1. Phishing

Phishing is de meest gebruikte techniek om je Facebookwachtwoord te bemachtigen. Er zijn verschillende manieren waarop hackers kunnen phishen. Meestal gaat dat zo in zijn werk:

  • De hacker maakt een inlogpagina die exact op de echte Facebookpagina lijkt.
  • Je ontvangt een e-mail met de vraag je gegevens na te kijken en in te voeren.
  • Eens je dat doet, heeft de hacker al jouw informatie in handen.

2. Keylogging

Veruit de makkelijkste manier om je Facebookwachtwoord te hacken. En een techniek die zo onopvallend is dat zelfs doorgewinterde experts er slachtoffer van kunnen worden. Met keylogging word elke letter die je typt, opgeslagen en doorgespeeld aan een hacker. Dit kan op twee manieren: door software op je computer of door een apparaat dat verbonden wordt met je keyboard.

3. Stealing

Sla jij je wachtwoorden op in je browser? Dan maak je jezelf kwetsbaar. Hackers kunnen immers makkelijk bij die info in je browser komen. De oplossing? Een goede paswoordmanager – of natuurlijk: géén wachtwoorden opslaan in je browser.

4. Sessiehacken

Als je verbinding niet beveiligd is (dus: Http:// in plaats van Https://) kunnen hackers je verbinding gebruiken om cookies te stelen. Deze cookies bevatten informatie die jou kan identificeren bij bepaalde websites. Een app zoals SSL Everywhere kan je helpen om dit soort hacks te voorkomen.

5. Side Jacking

Gebruik je een openbare wifi? Dan bestaat het risico dat anderen via hetzelfde wifinetwerk met jouw gegevens aan de haal gaan. De hacker zal via het open wifinetwerk toegang forceren tot jouw sessies.

6. Hacken van mobiele telefoon

Slaagt een hacker erin om jouw telefoon te hacken? Dan heeft hij waarschijnlijk ook meteen toegang tot je Facebook-account. Je mobiele telefoonnummer verifiëren bij Facebook is een stap in de goede richting. Lees meer hierover in onze volgende blogpost.

7. USB Hacking

Les nummer één: laat je laptop nooit onbewaakt achter op een openbare plaats. Een kleine USB-stick die ongezien in de computer wordt ingebracht, kan in geen tijd al je wachtwoorden downloaden.

8. Botnets

Deze techniek is, door de hoge kostprijs, nogal weinig voorkomend bij het hacken van Facebook-accounts. Maar het is wél mogelijk. Een verzameling van gecompromitteerde computers voert een aanval uit op de jouwe. En besmet hem met, bijvoorbeeld, keylogging-software. Resultaat: paswoord gehackt.

9. DNS Spoofing

Als jij en de hacker op hetzelfde netwerk surfen, kan de hacker de originele Facebookpagina vervangen door een identieke – maar: gemanipuleerde – kopie. Jij logt in zonder zorgen, maar wordt wél gehackt.

Je ziet: hackers kunnen bijzonder creatief zijn bij het hacken van je Facebook. Hoe je jezelf hier optimaal tegen beschermt? Dat ontdek je in onze volgende blogpost. Handige tips waardoor je Facebook hacken zo goed als onmogelijk wordt.

Meer weten over online beveiliging voor je website of sociale media? Contacteer Webkrunch.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact