Facebook gehackt? Met deze 10 slimme tips heb je er nooit nog last van (Deel 2)

Facebook gehackt?Met deze 10 tips heb je er nooit nog last van!

webkrunch-blog-facebook-hacken-deel-2--banner
nov 21, 2017

Facebook gehackt? Met deze 10 slimme tips heb je er nooit nog last van (Deel 2)

In onze vorige blogpost gingen we uitvoerig in op de methodes die hackers gebruiken om jouw Facebook te hacken.

Wil je weten hoe je jezelf kan wapenen tegen dergelijke aanvallen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met deze tips maak je het hackers extra moeilijk om jouw Facebook te hacken.

10 slimme tips om jouw Facebook te beveiligen

Slim online begint met doordacht gebruik. Lees deze 10 vuistregels daarom goed door. Ze zijn makkelijk te volgen en maken een wereld van verschil voor de beveiliging van jouw online accounts.

1. Gebruik een firewall

Een firewall houdt de online activiteit van je computer in de gaten én elimineert mogelijke bedreigingen. Op die manier krijgen keyloggers het een pak lastiger. En bescherm je jezelf beter tegen aanvallen van buitenaf.

2. Gebruik een paswoordmanager

Keyloggers – software die elke aanslag op je toetsenbord registreert – kan niets zien wat je niet typt. Een paswoordmanager vult belangrijke velden van formulieren automatisch in. En zijn bovendien mooi beveiligd door de aanbieders.

3. Een sterk paswoord is het begin van alles

Een tip die regelmatig wordt afgevuurd, maar waar nog véél te vaak tegen wordt gezondigd. Gebruik kleine letters en hoofdletters door elkaar. Integreer letters, cijfers en speciale tekens door elkaar. En wees creatief: gebruik een zin in plaats van een woord. En in hemelsnaam: géén verjaardagen!

4. Sorry jongens, de lengte doet er wel degelijk toe

Lengte is belangrijker dan complexiteit. Wist je dat een paswoord met 8 tekens in slechts één week gekraakt kan worden door een hacker? Voor een paswoord van 12 karakters is dat al 2 jaar. En voor een wachtwoord met 15 tekens wordt dat – hou je vast – 150 jaar.

5. Verander je wachtwoord regelmatig

Elke 3 maanden je wachtwoord veranderen is een slim idee. Doe dat met al je wachtwoorden, en niet enkel je Facebook-wachtwoord. Maak het jezelf makkelijk en zet een herinnering in je agenda.

6. “Paswoord opslaan”? Nee, bedankt.

Gebruik je een openbare computer of een andere laptop dan de jouwe? Vermijd dan dat je wachtwoord automatisch wordt opgeslagen. Als de vraag wordt gesteld, druk dan altijd “neen”.

7. Alarm!

Facebook kan je een verwittiging sturen als er op je account wordt ingelogd via een nieuwe computer, laptop, tablet of telefoon. Dat kan via mail, bericht of notificatie op je smartphone. Schakel deze mogelijkheid in jouw account in.

8. Keur elke login goed

Nog een veilige optie: het goedkeuren van logins. Zo schakel je een extra beveiligingsstap in. Ga naar het segment “login approvals” in je Facebook-account en druk op “aanpassen”. De setup wizard doet de rest.

9. Checken of alles klopt

Ga in je Facebook-account naar “Browsers en apps”. Hier kan je checken op welke browsers jij je wachtwoord hebt opgeslagen. Klopt er iets niet? Klik dan op “verwijderen” en sla de veranderingen op.

10. Wees voorzichtig met nieuwe vrienden

Ontvang je een vriendschapsverzoek van iemand die je niet kent? Opgelet! Sommige hackers en oplichters maken valse profielen aan, zodat ze je tijdlijn kunnen spammen en schadelijke mails kunnen versturen.

 

Volg je deze 10 tips? Dan maak je het hackers knap lastig. En verklein je het risico op hacks van je Facebook én andere accounts.

Heb je vragen of wil je meer weten over online beveiliging, online marketing, websites en webshops? Contacteer Webkrunch!

 
Jan Van Hove
Zaakvoerder
Jan Van Hove
Jan Van Hove hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.
Bekijk alle artikels: Jan Van Hove

Contacteer ons

Op zoek naar een partner voor uw  social media? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

referentie-logo-century-21
Referentie Logo Vlaamse Overheid
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Bouteligier & De Kerf
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Elzenhof Lier
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet