Foto’s nodig voor je website?
Hier vind je de beste!

 
webkrunch blog fotos nodig voor je website hier vind je de beste

Zo kies je de beste stockfoto’s voor jouw website

Je laat je website bouwen door WebKrunch? Slim idee! Dus overlopen we even de checklist waaraan je website moet voldoen:

  • Intelligent design? Check! ✔
  • Verleidelijke copywriting? Check! ✔
  • SEO-optimalisatie? Check! ✔
  • Linkbuilding? Check! ✔
  • Online veiligheid? Check! ✔
  • Foto’s? Eeeeuuuh… ❌

Stockfoto’s: wadisda?

Wees gerust. Je bent niet de eerste klant die niet weet welk fotomateriaal hij moet selecteren voor z’n website. Dus ga je op zoek naar de mooiste foto’s op je telefoon. Maar die zijn misschien niet scherp genoeg. Of van een te lage kwaliteit.

Foto’s snel-snel van Google plukken? Geen goed idee, want op fotomateriaal rust copyright. En je wilt geen tijd en geld steken in boetes of vervelende advocaten.

De oplossing: stockfoto’s. Deze foto’s zijn genomen door professionele fotografen en kunnen voor een kleine prijs op je website gebruikt worden. Maar waar vind je die? En hoe selecteer je stockfoto’s die écht werken?

Stockfoto’s voor je website: de grens tussen knap en crap is soms dun

Je bedrijf heeft natuurlijk z’n eigen identiteit. Dus zoek je naar foto’s die perfect bij de sfeer van je onderneming of activiteit passen. Geen mannen in maatpak voor de yogaleraar, geen natuurfoto’s voor het bouwbedrijf. Makkelijk, toch?

Niet altijd. Want het selecteren van optimale foto’s, daar heb je ook wat commercieel inzicht voor nodig. Gelukkig kunnen we je daar mee helpen. En ok, ook budget speelt een rol. Je komt stockfoto-websites tegen die makkelijk meer dan 10 euro per foto vragen. En dat tikt al snel aan.

WebKrunch to the rescue! Hier vind je betaalbaar stockfoto’s

Klaar voor de zoektocht? WebKrunch helpt je op weg. Via deze websites kan je eenvoudig knappe stockfoto’s vinden – tegen betaalbare prijzen

1. Pixabay

Een half miljoen foto’s, een handige zoekfunctie én bruikbaar zonder account? Driewerf hoera voor Pixabay

2. Stocksnap

Ook hier heb je geen account nodig. Gewoon zoeken, selecteren en hopsakee je bent vertrokken dankzij Stocksnap.

3. Foter

Nog zo’n onuitputtelijke bron van kwaliteitsfoto’s voor je website is Foter. Let wel: voor sommige beelden moet je de bron vermelden – niet vergeten.

4. StockVault

Met meer dan 100.000 gratis foto’s in stock, is ook StockVault een toppertje. Natuurlijk kan je ook kiezen voor de betalende selectie.

5. Pikwizard

Een nieuwe speler op de markt, maar vaak wel met leuke en vooral unieke foto’s is Pikwizard.

Wil je jouw stockfoto’s zelf nog wat aanpassen? Upload ze dan via www.canva.com en voer en makkelijk én gratis correcties op aan.

Zo, met de juiste foto’s op zak, ben je helemaal klaar voor de lancering van je nieuwe website. Contacteer ons en maak van jouw online aanwezigheid een regelrecht plaatje.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact