Google Shoelace:
nieuwe Google social media app ook iets voor jou?

 
webkrunch google shoelace

Google+: ken jij het nog? Misschien herken je de naam, maar de kans is groot dat je er nooit echt gebruik van maakte. Google+ was bedoeld als hét sociale medium voor Google-gebruikers. Maar ging roemloos ten onder door een gebrek aan, welja, gebruikers.

Nieuwe app in aantocht!

Maar Google zit natuurlijk niet stil. De afdeling experimentele productontwikkeling van de zoekgigant – Area 120 – test op dit moment een nieuw social medium: Google Shoelace.

Let wel: voorlopig zit het nog in uitrolfase en is de app enkel beschikbaar in New York. Maar bij succes zou het ons niet verbazen als ook jij binnenkort Google Shoelace gebruikt. De nieuwe app van Google werkt net iets anders dan het oude Google+.

Wat is Google Shoelace?

Met Google Shoelace kan je vrienden strikken als veters (grapje!). De app is heel lokaal gericht, zodat je mensen kan leren kennen in jouw buurt met dezelfde interesses. Het grote verschil met andere apps is dus dat je jouw directe netwerk uitbreidt – en niet in contact blijft met mensen die je al kent.

Verhuis je van de ene plek naar de andere? Dan kan Google Shoelace je helpen om snel een nieuw netwerk uit te bouwen van gelijkgezinde vrienden – of toch mensen met vergelijkbare interesses.

Aanmelden = toegelaten worden

Gewoon snel-snel een account aanmaken en inloggen dan maar? Wel, zo eenvoudig lijkt het niet. Je kan je enkel aanmelden als je al toegelaten bent tot een community. Maar wellicht zullen er nog wel een aantal zaken veranderen voor Google Shoelace breed en internationaal gelanceerd wordt.

Een verfrissend concept, vinden we zelf. We zijn dan ook erg benieuwd wanneer – en of – de app naar België komt. Als dat zo is, ontdek je het hier als eerste, uiteraard.

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact