Google Shoelace: nieuwe Google social media app ook iets voor jou?

Google Shoelace:
nieuwe Google social media app ook iets voor jou?

webkrunch-blog-google-shoelace
aug 09, 2019

Google Shoelace: nieuwe Google social media app ook iets voor jou?

Google+: ken jij het nog? Misschien herken je de naam, maar de kans is groot dat je er nooit echt gebruik van maakte. Google+ was bedoeld als hét sociale medium voor Google-gebruikers. Maar ging roemloos ten onder door een gebrek aan, welja, gebruikers.

Nieuwe app in aantocht!

Maar Google zit natuurlijk niet stil. De afdeling experimentele productontwikkeling van de zoekgigant – Area 120 – test op dit moment een nieuw social medium: Google Shoelace.

Let wel: voorlopig zit het nog in uitrolfase en is de app enkel beschikbaar in New York. Maar bij succes zou het ons niet verbazen als ook jij binnenkort Google Shoelace gebruikt. De nieuwe app van Google werkt net iets anders dan het oude Google+.

Wat is Google Shoelace?

Met Google Shoelace kan je vrienden strikken als veters (grapje!). De app is heel lokaal gericht, zodat je mensen kan leren kennen in jouw buurt met dezelfde interesses. Het grote verschil met andere apps is dus dat je jouw directe netwerk uitbreidt – en niet in contact blijft met mensen die je al kent.

Verhuis je van de ene plek naar de andere? Dan kan Google Shoelace je helpen om snel een nieuw netwerk uit te bouwen van gelijkgezinde vrienden – of toch mensen met vergelijkbare interesses.

Aanmelden = toegelaten worden

Gewoon snel-snel een account aanmaken en inloggen dan maar? Wel, zo eenvoudig lijkt het niet. Je kan je enkel aanmelden als je al toegelaten bent tot een community. Maar wellicht zullen er nog wel een aantal zaken veranderen voor Google Shoelace breed en internationaal gelanceerd wordt.

Een verfrissend concept, vinden we zelf. We zijn dan ook erg benieuwd wanneer – en of – de app naar België komt. Als dat zo is, ontdek je het hier als eerste, uiteraard.

 

 
Alain Hoeckx
Online marketeer
Alain Hoeckx
Alain is gedreven door online marketing en zet zich de volle honderd procent in opdat ondernemers een maximale return on investment kunnen halen uit hun website en social media. Leuk weetje: Alain behaalde onlangs met glans het Online Marketing Certificaat van Google.
Bekijk alle artikels: Alain Hoeckx

Contacteer ons

Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Contacteer ons en ga vandaag nog aan de slag!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet