Helpt social media bij SEO?
Leer hoe jij de ranking van je website verbetert

 
webkrunch blog helpt social media bij seo leer hoe jij de ranking van je website verbetert met hulp van sociale media

We krijgen de vraag vaak voorgeschoteld: heeft social media een impact op jouw SEO? Het antwoord is duidelijk: absoluut! Maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Waar moet je rekening mee houden en op welke manier helpt social media de SEO-score van je website te verbeteren?

Omdat we zo van lijstjes houden, lijsten we alles even voor je op. Zo kan je meteen aan de slag met je social media om de SEO op je website te versterken.

Effect social media op SEO

Social media heeft wel degelijk een effect op de SEO van je website. Hoe dat komt?

  • Je website wordt nog sneller geïndexeerd als je social media-accounts linken naar je site.
  • Nieuwe content van je website delen op je social media helpt je SEO een aardig handje.
  • Het gewicht van de links op je social media, wordt bepaald door het aantal likes en shares.
  • Een actieve community op social media levert dus betere links op naar je website – en dus een betere SEO.

Maar zoals altijd bij SEO, is kwaliteit dé voorwaarde voor een goede score. Zorg dan ook voor kwaliteitsvolle posts op je social media én oerdegelijke, prikkelende artikels op je website. Als je lezers er écht iets mee zijn, wordt het meer gedeeld. En hoe meer het gedeeld wordt… Ok, je begrijpt het wel.

Geldt dat voor alle social media?

Zeker weten! Maar de impact van social media op je SEO verschilt van medium tot medium. Elk type social media heeft zo zijn eigen voordelen voor je SEO.

YouTube

Video heerst! Video content wordt alsmaar belangrijker online. Wist je dat YouTube meer zoekopdrachten genereert dan Google.be zelf? Bovendien zorgt video content ervoor dat mensen langer op je website blijven hangen, waardoor je Time on Site verbetert. Er wordt ook sneller doorgeklikt binnen je eigen website (halló CTR!). Dat heeft allemaal een mooie impact op je SEO.

Twitter

Sinds Twitter een deal sloot met Google, worden er steeds meer tweets opgenomen in de Google-index. Goed nieuws voor je SEO-score!

Facebook

Google neemt alle crawlbare zaken op Facebook op in de zoekresultaten. Dat heeft een mooie invloed op je SEO-score – hoewel het niet helemaal duidelijk is of het aantal likes meespeelt in de ranking.

SEO en social media: oh, zit dat zó!

De conclusies krijg je er gratis bij – een rondje van het huis, als het ware. Alles begint met goede inhoud. Video, infographics, copywriting, prikkelende foto’s… Als je meerwaarde biedt aan je volgers op sociale media én de directe link legt met je website, versterk je jouw SEO-score wel degelijk. Een slim samenspel tussen website en social media is daarbij het magische toverstokje!

Wil je meer weten of de impact van je social media op SEO vergroten? Zet jezelf eens rond de tafel met de WebKrunch social media-expert! Contacteer ons nu!

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact