Hier zijn we weer! Dit zijn dé 4 webdesign trends voor 2018

Hier zijn we weer!
Dit zijn dé 4 webdesign trends voor 2018

webkrunch-blog-2018-trends-zonder-gaas
dec 28, 2017

Hier zijn we weer! Dit zijn dé 4 webdesign trends voor 2018

Champagne! Vuurwerk! Trends!

Jingle Bells nog-aan-toe, het nieuwe jaar staat weer te popelen voor onze poorten. En dat is hét moment om eens nieuwsgierig in onze glazen bol te kijken. Welke webdesign trends voor 2018 zien we aan de horizon verschijnen? Welke webdesign trends doen jouw klanten glimlachen van geluk in het nieuwe jaar?

We hebben zomaar even een 4-gangenmenu van webdesign trends 2018 voor je klaargestoomd. Slabbetjes aan de hals en smullen maar!

Levendige schermen

Animaties die je website doen haperen, die zijn gelukkig verleden tijd. Maar dat wil niet zeggen dat je scherm niet subtiel tot leven kan komen. Kleine impulsen houden de blik van je bezoeker nog steviger vast. En geven het geheel van je website een dynamische twist.

http://merehead.com/blog/web-design-trends-2018/ “We Are Susa Ventures”

De bot is hot

Wie kent de intelligente chatbot van Bol.com niet? De bot wordt hot – of nóg hotter – in 2018. De slimme conversatiebots kunnen op honderden manieren geïntegreerd worden in je design én bieden je fantastische mogelijkheden op het gebied van online klantencontact. Openingsuren nodig? Vraag het aan de bot? Een saaie Q&A-pagina? Verander ‘m in een bot! Natuurlijk aanvoelende support-gesprekken zullen nooit nog hetzelfde zijn.

Zet je menu op z’n kop

Typisch in het webdesign van vandaag: een “sticky top”. Een menuutje dat bovenaan de pagina blijft staan, hoe ver je ook naar onder scrollt. Kleine verandering: doordat gebruikers steeds vaker op mobiel surfen, geraken ze ook gewend aan het navigeren van onderuit. Resultaat: de sticky top wordt een sticky bottom. En je menu verhuist naar onderaan het scherm.

Illustraties en typografie

Speelse en creatieve illustraties zien we steeds vaker terug. En zullen ook in 2018 potten breken. Deze geanimeerde designs zijn een bijzonder lichtvoetige manier om zelfs de meest complexe materies visueel eenvoudig én aantrekkelijk te maken. En ook op het gebied van typografie zien we leuke evoluties. Het mag allemaal groter en imposanter dan ooit tevoren.

Benieuwd naar hoe jouw website ook in 2018 de sterren van de hemel sprankelt? Contacteer – Ho, Ho, Ho zeker! – Webkrunch vandaag nog!

 
Jan Van Hove
Zaakvoerder
Jan Van Hove
Jan Van Hove hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.
Bekijk alle artikels: Jan Van Hove

Contacteer ons

Op zoek naar een expert in Online Marketing? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet