Hoe beoordeel je een website offerte?

 
webkrunch blog hoe beoordeel je een website offerte

Website offertes komen in alle kleuren en vormen. Het resultaat van die offertes ook. De buurjongen draait in enkele dagen een goedkope website in elkaar, die echter weinig aanpasbaar en Google-geoptimaliseerd is. Een professioneel bedrijf met al wat jaren op de teller biedt u een website aan tegen een hogere prijs, die jarenlang meegaat en ook op tablets en smartphones perfect werkt. Hoe moet je daarmee omgaan? Welke factoren moet je zeker in beraad nemen? Welk schoentje past bij jouw bedrijf?

Match made in heaven

Alles begint bij de manier waarop je offertes opvraagt. Sta er even bij stil. Maak een uurtje vrij voor de partijen die je interesse hebben gekregen. De tijd die je investeert in een concrete briefing, betaalt zich moeiteloos terug in een gedetailleerde website offerte die beantwoordt aan je wensen.

Bovendien leer je tijdens zo’n face-to-face gesprek mekaar wat beter kennen. Je ontdekt meteen of de aanpak van het web design bureau je ligt. Het is belangrijk dat het klikt, gezien de bouw van een website een proces is dat interactie tussen jou en de designers vraagt.

Je kan je ook laten inspireren door klantenreviews en referenties, die op de website of offerte van je aanbieder te lezen zijn. Ben je zelf een KMO en lees je enkel cases van multinationals? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk aan het verkeerde adres.

Waar voor je geld

Een betrouwbare website offerte geeft meer dan enkel een totaalprijs, maar verdeelt de prijs in enkele delen zodat je weet wat je koopt. Dat geeft je de mogelijkheid om alle onderdelen apart tegen het licht te houden.

Staar je echt niet enkel blind op prijs. Andere parameters zijn ook bepalend voor je algemene tevredenheid. Hoe lang zal de volledige bouw van eerste ontwerp tot finale lancering duren? Welke vaste kosten zijn er, zoals de hosting en je domeinnaam bijvoorbeeld? Zijn alle pagina’s geoptimaliseerd voor Google, zowel qua tekst als paginatitels? Is de website ook leesbaar op smartphone en tablet? En hoe flexibel en gebruiksvriendelijk is het Content Management Systeem dat voorgesteld wordt?

Denk goed na over waar je in de toekomst met je website naartoe wilt, en bekijk de verschillende opties niet als ‘kunstjes’. Kan je e-formulieren aanmaken en de gegevens makkelijk ontvangen? Hoe vlot kan je het menu uitbreiden of een filmpje toevoegen? Is er een zoekfunctie binnen de site? En zijn social media buttons geïntegreerd? Zo’n zaken kunnen het succes van je website verder bepalen.

Maar laat je geen rad voor de ogen draaien. Bepaalde elementen vallen onder het standaard pakket van een website, zoals een contactformulier en de integratie van google analytics. Dus zouden ze normaliter in de basisprijs vervat moeten zijn.

Aanspreekbaarheid

Een nieuwe website bouw je niet op één dag. Ook de pro’s niet. Eens je gestart bent, verander je dus niet zo snel van leverancier. Kijk dus zeker of de website offerte de voorwaarden bij aanpassingen en bijsturing vermeldt. Als er standaard ruimte voor is, weet je meteen dat het bedrijf je au serieux neemt.

Stelt het web design bureau ook voor om een halve dag opleiding in te lassen? Overweeg of dat nodig is voor jouw medewerkers. Een korte training maakt je vertrouwd met de functionaliteiten en het potentieel van je nieuwe webproject.

Ontdekken of het klikt met WebKrunch? Laat weten hoe we je kunnen helpen!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact