Hoe bepaal je de juiste online marketingstrategie voor jouw bedrijf? Wel: zó!

Hoe bepaal je de juiste online marketingstrategie
voor jouw bedrijf? Wel: zó!

webkrunch-blog-online-strategie
jan 28, 2019

Hoe bepaal je de juiste online marketingstrategie voor jouw bedrijf? Wel: zó!

Wil je de online marketing van je bedrijf verbeteren? Dan stel je best eerst een waterdichte online marketingstrategie op. Daarbij hou je best rekening met jouw doelen, maar ook met je doelgroep én de kanalen die je tot je beschikking hebt.

Bla, bla, bla, horen we je denken. Dat begrijpen we. We kunnen echter niet genoeg benadrukken hoe essentieel dat is. Anders geef je geld uit zonder een maximale ROI. En dat zou jammer zijn, toch? Gelukkig kan je vertrouwen op experts om je hierin te begeleiden – van de eerste stap van je online marketingstrategie tot de volledige realisatie ervan.

Wil je alvast up-to-speed geraken over hoe je een online marketingstrategie op punt zet? Dan lichten we graag enkele belangrijke zaken toe.

Online marketing strategie: jouw doelen

Door je doelen scherp te stellen, leg je de basis voor jouw online marketing strategie. Bovendien bepaal je zo welk medium en welke kanalen het meest geschikt zijn om je doelen te realiseren. Zo kan je ervoor kiezen om:

  • méér klanten te bereiken en binnen te halen
  • bestaande klanten opnieuw klant te maken
  • een sterkere naambekendheid te bereiken
  • je invloed op sociale media te versterken

Klaar met je doelen? Zet ze dan om in concrete acties, met concrete subdoelen. Hoeveel klanten wil je concreet extra binnenrijven? Hoeveel volgers wil je extra op je sociale media zien binnen de 3 maanden? Hoe concreter, hoe beter!

Online marketingstrategie: de tactische bespreking

De eerste stap is wat ons betreft vrij helder: een mooie, slim gebouwde website met een aantrekkelijk design is de hoeksteen van al je online marketing inspanningen. Het is de basis waarop je kan verder bouwen en waar je klanten altijd naartoe kunnen.

Van daaruit kan je de volgende stappen bepalen. Voluit inzetten op SEO om zo hoger te scoren in Google. Een intelligente emailmarketingcampagne op touw zetten. Je sociale media versterken. Een Google AdWords-campagne opzetten en uitrollen… De mogelijkheden zijn legio. Op basis van jouw doelen selecteren we de beste kanalen en methodieken voor je online marketingstrategie.

Nog een dingetje over social media en je online marketingstrategie

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Deze kanalen zijn goud waard voor online marketeers. Een oprechte dialoog opstarten met je doelgroep opent immers een wereld van mogelijkheden.

Maar er zijn zoveel sociale media, dat het belangrijk is om te bepalen welke maximaal geschikt zijn voor jouw online marketing strategie. Gelukkig hebben we bij WebKrunch ook een gespecialiseerde social media-expert in huis om ook die flank van je strategie af te dekken.

Tijd om je online marketingstrategie op punt te zetten? Kom eens langs voor een gesprek!

 
Jan Van Hove
Zaakvoerder
Jan Van Hove
Jan Van Hove hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.
Bekijk alle artikels: Jan Van Hove

Contacteer ons

Jouw strategie eens onder de loep laten nemen?
Laat je gegevens achter en we bekijken hoe we je verder kunnen helpen.

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet