Hoe webdesigner kiezen?
Ontdek het via Alains Vraagbarak!

 
webkrunch blog hoe webdesigner kiezen hoe webbureau kiezen ontdek het via alains vraagbarak

Je bent er helemaal klaar voor: een nieuwe website voor je bedrijf. Maar hoe bepaal je nu met welk webbureau je in zee gaat? Er zijn webdesigners genoeg, maar de keuze van het juiste webbureau is allesbepalend voor jouw online marketing succes.

Alain, onze social media en online marketing specialist, knutselde een doos in elkaar. Dat heeft hij mooi gedaan. Om de zoveel tijd kruipt hij erin om al je vragen te beantwoorden. Via Alains Vraagbarak krijg je snel alle info die je nodig hebt en word je in geen tijd ingewijd in de wereld van online marketing.

Alains Vraagbarak sessie 1: hoe webdesigner kiezen?

Eerst en vooral: doe een slechte-ideeën-Bingo. Kan je één van de volgende uitspraken afvinken?

 • “Mijn neefje kan wel wat met websites. Misschien moeten we hém vragen?”
 • “Ik heb reclame gezien van Wix. Kost niks en ziet er wel cool uit!”
 • “Moeten we eigenlijk wel een website hebben?”
 • “Een website, allemaal goed en wel. Maar het moet goedkoop zijn.”
 • “Als er maar Flash op staat, dat is écht iets van vandaag.”

Klinkt bekend in de oren? Goed, ga dan terug naar start, drink rustig een koffietje en probeer het nog een keer. Want met je website neem je géén risico’s. En als je maximaal rendement voor je online marketing verwacht zonder investering, dan kom je ongetwijfeld bedrogen uit.

Hoe webbureau kiezen: zo ga je aan de slag

Eerste stap: bepaal waarvoor je een website nodig hebt. Wil je jouw klanten simpelweg informeren over je diensten? Zie je jouw toekomstige website als een conversiemachine die je klantenbestand stevig moet vergroten? Of mik je op een webshop die je cijfers de hoogte in moet stuwen?

Zorg ervoor dat je eerst zélf een helder beeld hebt van waar je met je online marketing naartoe wilt. Natuurlijk adviseert een straffe webdesigner je hierover. Maar kom goed voorbereid aan de start en je hebt de race al half gewonnen.

Hoe webdesigner kiezen: niet al je eieren in hetzelfde mandje

Contacteer gerust verschillende webbureaus. Ga met hen in gesprek. Bevraag hen over hun projecten en specialiteiten. Let niet al je eieren in hetzelfde mandje, maar vergelijk verschillende aanbieders op de markt.

Zo ontdek je al snel wie het best bij jou past. Want expertise is één zaak, ook op persoonlijk gebied moet het klikken. Je gaat immers voor een langere tijd met elkaar in zee.

De ultieme Alains Vraagbarak-checklist: hoe webbureau kiezen

Met deze tien handige vragen krijg je zelf een beeld van waar je naartoe wilt met je online marketing. Welke doelen je wilt realiseren. Maar vooral: je krijgt een antwoord op die prangende vraag “Hoe webdesigner kiezen”.

We maken het meteen heel concreet voor je. Alles wat jij moet doen, is tijdens je gesprek de volgende vragen stellen:

 • Kan je mij jouw portfolio tonen?
 • Bij wie kan ik terecht als ik vragen heb of wanneer er aanpassingen moeten gebeuren?
 • Hoe lang bestaan jullie eigenlijk al?
 • Krijg ik eerste een wireframe of prototype te zien voor de website echt wordt gebouwd?
 • Hoe verloopt het designproces precies?
 • Word ik 100% eigenaar van de geproduceerde code?
 • Welk CMS gebruiken jullie precies?
 • Wat zijn de terugkerende kosten als ik met jullie in zee ga?
 • Is mijn website ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik?
 • Is mijn website SEO-geoptimaliseerd, zodat ik goed scoor in Google?

Hoe webbureau kiezen: stellen zij wel de juiste vragen?

Jij kan dan wel alle moeite doen om jouw project mooi voor te stellen én de juiste vragen af te vuren. Maar je communicatie met een webbureau is géén eenrichtingsverkeer. Je webdesigner moet ook de juiste vragen stellen. Zo weet jij meteen of ze wel over de juiste expertise beschikken.

Je webbureau moet immers vanaf moment één de juiste inschatting maken over jou, als klant. Maken ze er zich snel-snel vanaf? Wel, dan stellen we voor dat jij hetzelfde doet. Als alles goed zit, moet je deze vragen zeker te horen krijgen:

 • Wat wil je bereiken met je website?
 • Wat is jouw doelgroep precies?
 • Wat is je budget?
 • Wat moet je website allemaal kunnen om echt bij je bedrijf te passen?
 • Hoe kijk jij naar het totaalplaatje van je internet marketing?

Hoe webdesigner kiezen: niet over één nacht ijs

Je website is een stevige investering, dat beseffen we bij WebKrunch maar al te goed. Het eindresultaat moet dan ook 100% goed zitten – géén excuses! En alles begint bij een sluitende voorbereiding, goede afspraken en een helder beeld op jouw wensen en project.

Voila, de eerste sessie van Alains Vraagbarak zit erop. Hoe webbureau kiezen? Dat antwoord ken je inmiddels al.

Heb je zelf nog online marketing vragen waar je een antwoord op zoekt? Stuur ze door via mail of sociale media. En wie weet beantwoorden we ze in een volgende blogpost.

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact