Je blijft maar beter bij de les:
Google bestraft websites zonder HTTPS

 
webkrunch blog je blijft maar beter bij de les google bestraft websites zonder https

Kijk eens bovenaan de adresbalk van je webbrowser. Langs het webadres dat je bezoekt, staat een groen slotje, met daarlangs de melding “Beveiligd”. Althans bij WebKrunch, en vele andere websites die veiligheid hoog in het vaandel hebben.

Dit groene slotje toont jou immers dat de website die je bezoekt, beveiligd is met een HTTPS-verbinding. Dat is vooral veilig voor jou – je gegevens worden versleuteld verstuurd en dus goed beschermd.

Google = Baas

Google spant zich al langer in om van HTTPS-websites de norm te maken. Gebruikers van Chrome – met zowat 60% marktaandeel de grootste browser ter wereld – verdienen immers een veilige surfervaring. En ze voegen de daad nu ook stevig bij het woord.

Google lanceert deze week zijn nieuwste Chrome-versie: Chrome 68. Die gaat nog een stapje verder in het bestraffen van onveilige websites zonder HTTPS-verbinding.

Strijd tegen onveiligheid

Heeft je website géén versleutelde verbinding? Dan draagt die vanaf nu het label “Onveilig” en worden jouw potentiële bezoekers gewaarschuwd over de mogelijke gevaren. Ze krijgen het advies om jouw website niet te bezoeken.

Het gevolg: een vertrouwensbreuk tussen jou en je bezoekers. Maar ook: een fikse daling in jouw websiteverkeer. En dus jouw online-omzet.

Ook belangrijk: als je geen gebruik maakt van HTTPS, zorgt Google er ook voor dat je minder goed scoort in de zoekmachine. Je kan het hen niet kwalijk nemen. Want niemand wil zijn online-veiligheid om het spel zetten én het risico lopen op gestolen gegevens.

Deze websites zijn onveilig (en je gelooft je ogen niet)

Voor alle duidelijkheid werd een lijst opgesteld van websites die nog geen gebruik maken van een versleutelde verbinding. Je zou denken dat – met privacy en onlinebeveiliging als hot topics – hier enkel sprake zou zijn van kleine, amateuristische spelers.

Maar werp één blik op de lijst en voel je mond openvallen van verbazing. Zelfs gerenommeerde mediamerken én onze eigen overheid (schande!) werken nog steeds met niet-versleutelde verbindingen. Ongehoord, onverantwoord – en vanaf nu dus ook stevig bestraft door Google.

De lijst bevat onder meer:

  • de krant “De Standaard”
  • webwinkel Ebay.be
  • de krant “Le Soir”
  • onze eigen Belgische overheid via belgium.be (écht waar!)
  • onze nationale postdienst B-post (waarschijnlijk als promo voor een ultrasnelle service voor cybercriminelen)

HTTPS: nu kan je er écht niet meer omheen

Het signaal is duidelijk: de tijd van slabakkende online-veiligheid is nu écht wel voorbij. Website-eigenaars zijn het aan hun klanten verplicht om een veilige, onkreukbare surfervaring aan te bieden. Een degelijke HTTPS-verbinding is hierbij onmisbaar.

Wil jij jouw website voorzien van een versleutelde verbinding met HTTPS? Contacteer WebKrunch vandaag nog!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact