Maaltijdcheques en ecocheques voor je webshop?
Vanaf nu kan het!

 

 
webkrunch blog maaltijdcheques en ecocheques voor je webshop vanaf nu kan het

Online betalen met maaltijdcheques en ecocheques

Online betalen met ecocheques of maaltijdcheques is goed nieuws voor bijna één miljoen Belgen. Zoveel werknemers krijgen deze cheques als extraatje op hun loon.

Een fijne bonus, maar in tijden van online winkelen en webshops, hinkten deze cheques toch wat achterop. Maar daar komt nu verandering in.

Maaltijdcheques en webshop: een inhaalbeweging

De maaltijdcheques – en hun iets minder bekende broertje, de ecocheques – raken ook online steeds beter geïntegreerd. In 2015 startte EdenRed, één van de grootste verdelers van maaltijdcheques in België, met een proefproject.

Uit een grote bevraging van hun klantenbestand kwam één algemene vraag naar boven: de mogelijkheid om maaltijdcheques in webshops te gebruiken. Met de opmars van de e-maaltijdcheque was dat geen onmogelijke vraag meer. De papieren varianten werden steeds minder gebruikt. De kaartjes-met-chip openden mogelijkheden naar onlinegebruik.

Ecocheques en maaltijdcheques online gebruiken

Op dit moment is de lijst van handelaars die maaltijdcheques in webshops aanvaarden, nog niet indrukwekkend. Maar tegen het einde van het jaar zou deze groep uitgebreid moeten worden naar 1.000 online winkels en handelaars.

Ook de ecocheques – waarmee je duurzame producten kunt kopen – zijn aan eenzelfde traject bezig. Meer nog: vandaag kan je jouw ecocheques al wél gebruiken in onlinewinkels die er toe doen. Coolblue, bijvoorbeeld, aanvaardt zonder probleem jouw ecocheques online.

Maaltijd- en ecocheques in webshop gebruiken: de mogelijkheden

Toegegeven, EdenRed heeft veel geïnvesteerd om hun betalingsmodule voor online maaltijdcheques overzichtelijk en intuïtief te maken. Het systeem is volledig responsive en makkelijk bruikbaar. Dit is een groot pluspunt voor handelaar én klant. Ook de kleinhandelaar, die naast zijn fysieke winkel ook vaker online actief is, profiteert hiervan mee.

En niet onbelangrijk: ook aan de veiligheid is gedacht. Bij onlinebetalingen moet veiligheid steeds een speerpunt zijn. En dat is bij maaltijcheques online niet anders. Goede punten voor EdenRed, dus.

Maaltijd- en ecocheques in webshop gebruiken: de pijnpunten

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden rond het gebruik van ecocheques online, zien we een iets ander verhaal. Als we Coolblue als voorbeeld nemen, merken we vooral een omslachtige manier van bestellen en betalen. Waarbij niet rechtstreeks online betaald kan worden. Maar er steeds contact moet zijn met één van hun fysieke winkels.

Kortom, om je ecocheques bij – pakweg – Coolblue te gebruiken, moet je nog steeds je auto in en jezelf verplaatsen naar een Coolblue-winkel. Een groot pijnpunt – ook al doen de online copywriters van het bedrijf erg hun best om dat nadeel te verbloemen.

Conclusie: vooruitgang is goed, perfectie is beter

Online betalen met maaltijdcheques en ecocheques is hoe dan ook een grote stap vooruit. Maaltijdcheques hebben hier een stapje voor, dankzij de makkelijke en vlotte betalingsmethode waarvoor je jouw luie zetel niet uithoeft. Op dit moment is de kring van handelaars die maaltijdcheques in hun webshop gebruiken, nog wel beperkt. Maar dat zal, gezien de grote hoeveelheid gebruikers, snel veranderen.

Bij ecocheques mag het allemaal iets klantvriendelijker. En daar hinkt de online ontwikkeling nog wat achterop. Hoe dan ook: maaltijdcheques en ecocheques in webshops gebruiken, wij zijn er grote fan van.

Wil je zelf ook online betalen met maaltijdcheques en ecocheques integreren in je webshop? Webkrunch helpt je met plezier. Contacteer ons voor een gesprek.

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact