3 cruciale tips voor
meer volgers op Instagram

 
webkrunch blog mag het een instagrammetje meer zijn tips voor meer volgers op instagram

Mag het een Instagrammetje meer zijn? 3 tips voor méér volgers op Instagram

Niets zo krachtig als een welgemikte foto. Filtertje erover voor dat nostalgische gevoel? Check! Inspirerende quote om je volgers aan te zetten tot actie – of gewoon een glimlach op hun gezicht te toveren? Absoluut!

Zelfstandigen en ondernemingen begrijpen de verleidende kracht van het Instagram maar al te goed. Het is de gedroomde communicatietool voor creatieve mensen én merken. En je doelgroep smult ervan. Als je jouw content juist serveert, natuurlijk.

Meer volgers voor je Instagram

Je zwoegt en je schaaft en je werkt hard om je Instagram-account zo sterk mogelijk te laten groeien. Maar wat als je foto’s en quotes niemand bereiken? Je komt in een neerwaartse spiraal terecht, waarbij mensen, klanten én jouw prospects je account al snel links laten liggen.

Herken je dat? Wel, dan is het tijd om in te grijpen. Met deze 3 handige tips krijg je meer volgers op Instagram. En dus meer likes, shares – én klanten, als het even kan.

Tip 1: Instagrammen is plannen

Een gouden regel voor wie consistent wil scoren op Instagram. Blijf altijd in beeld. En doe dat op een manier die inspeelt op waar mensen mee bezig zijn.

Klinkt vaag? Nee, hoor. Er is geen grotere valkuil dan enthousiast beginnen met honderden foto’s, om daarna stil te vallen en wekenlang niets meer van je te laten horen. Zó gaat het niet lukken. Ga niet te hard in het begin. Spreid je energie over een langere tijd. Zodat je volgers weten wat ze aan je hebben.

Oh, en hou een agenda bij waarin alle belangrijke dagen van het jaar staan. Feestdagen, Valentijn, Moederdag… Kortom, alles waar jij een prikkelende post rond kan verzinnen, moet met stip op jouw planning staan.

Tip 2: De kracht van (sociale) media

Ben je nog maar net begonnen met Instagram? Dan kan je niet verwachten dat die duizenden volgers meteen naar je toe komen. Dat vraagt tijd. En een inspanning.

Werk met wat je al hebt. Stuur je nieuwsbrieven uit, heb je een goed draaiend Facebookaccount of krijg je veel bezoekers op je website? Dan heb je méér dan genoeg tools in handen om ook je Instagram te laten boomen.

Brouw een prikkelende nieuwsbrief om mensen naar je Instagram te halen – en waarom hang je er geen promotiecode aan vast als beloning? Creëer een pop-up op je website om je nieuwe account in de verf te zetten. En deel je beste Instagram-shots ook op je Facebookpagina, om zo mensen over de streep te halen.

Tip 3: Toon écht wie je bent

Verstop jezelf niet. Laat duidelijk merken wie je bent, wat je op Instagram komt doen en welke meerwaarde jij te bieden hebt aan je klanten, volgers of mogelijke influencers. Hoe? Door eerst en vooral je profiel slim uit te schrijven. Helemaal in lijn met de regels van Instagram, natuurlijk.

Klaar? Perfect! Dan hebben we nog wat advies voor grotere bedrijven of accounts die door meer dan één persoon worden gerund. Kies voor één enkel gezicht voor jouw account. Zodat mensen weten met wie ze spreken of bij wie ze terecht kunnen voor informatie. Je geeft jezelf – letterlijk – een betrouwbare identiteit. En dat werkt altijd – dat is Sales voor Beginners, toch?

Ziezo. Klaar om je Instagram te laten groeien tot je jouw volgers niet meer kan tellen? We duimen voor je. Alleen nog even dit: we hebben nog honderden slimme tips in onze mouw zitten. En we delen die graag met je tijdens een gesprek. Contacteer onze social media-expert vandaag nog!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact