Magento vs. WordPress
welk systeem is het best voor jouw webshop?

 
webkrunch blog magento vs wordpress welk systeem is het best voor jouw webshop

Webshop bouwen? Dan moet je beslissen welk systeem je gebruikt om je webshop op te draaien. Je hebt véél keuze, op dat gebied.
We kunnen de opties al meteen inperken tot twee: Magento of WordPress. Die platformen bieden je alles wat je nodig hebt om je webshop te doen slagen. Maar welke van de twee kies je?

Magento vs WordPress: a battle for the heart of mankind (niet echt, hoor)

Magento vs WordPress: het klinkt als een zoveelste superheldenfilm vol ontploffingen, uit de kluiten gewassen beestmensen en ontblote bovenlijven. Jammer genoeg – maar gelúkkig voor het kantoormeubilair – levert Magento vs. WordPress geen epische beelden op vol spetterend vuurwerk en snedige oneliners.

Nee, Magento vs. WordPress is een technisch verhaal. Een vraagstuk dat gaat over functionaliteiten, bits en bites. Als je nu al begint te geeuwen, raden we je aan om toch even door te bijten. De keuze die jij maakt, bepaalt immers het succes van je webshop.

In ’t kort: wat is Magento?

Magento is een open-source e-commerce platform. Het behoort tot de populairste platformen en wordt gebruikt door de meest gerenommeerde merken, overal ter wereld. Het grootste voordeel? De ongelofelijke flexibiliteit van het systeem. Meer dan 150.000 webontwikkelaars gebruiken het.

In ’t ietsje langer: wat is WordPress?

WordPress is een van de grootste open-source content management systemen ter wereld. Het is – in tegenstelling tot Magento – niet speciaal ontworpen voor e-commerce en webshops.

Maar met WooCommerce, een handige plug-in binnen WordPress, maak je wél prachtige en krachtige webshops. Het is het meest populaire websitesysteem ter wereld. Bijna 30% van alle websites draait erop.

Appelen en peren, WordPress vs. Magento

Als we Magento vs. WordPress gaan vergelijken, is het goed om te beseffen dat het om twee totaal verschillende – en toch uitstekende – systemen gaat. Maar welk is nu het best geschikt voor jouw webshop?

Magento werd speciaal ontwikkeld om webshops voluit te ondersteunen. Je kan het tot in de kleinste details personaliseren. Gevolg: het vereist een pak meer code dan WordPress en is daardoor ook complexer. Je raadt het al: dat laat zich ook voelen in de prijs.

WordPress vs. Magento: hoe ver wil jij gaan?

Je betaalt dus méér voor een Magento-webshop. Maar je kan er wél meer (en spannendere) dingen mee doen als het op e-commerce aankomt. WordPress daarentegen, is een heel gebruiksvriendelijk en flexibel systeem, dat dankzij tal van plug-ins ook heel wat mogelijkheden biedt.

Hoe uitgebreider en complexer je webshop, hoe meer je kan bereiken met Magento. De meest inventieve webshops ter wereld – van alle grote merken – draaien dan ook op dit systeem. Voor kleinere webshops is WordPress best een goeie optie. Je kan er bijzonder veel mee, personaliseert met behulp van plug-ins en – niet onbelangrijk – het komt je iets goedkoper uit.

Warm en koud blazen? Ja en nee…

Je merkt het meteen: we blazen een beetje warm en koud tegelijk. Dat is niet omdat we niet eerlijk voor je willen kiezen. Wél omdat zowel Magento als WordPress een piekfijn antwoord bieden voor hun specifieke segment.

Als je dus het sluitende antwoord wil kennen op WordPress vs. Magento, kom je best jouw webshop even met ons bespreken.

Zo zie je maar, Magento vs. WordPress: de wereld redden doe je er niet mee. Maar je webshop laten scoren, dat natuurlijk wel. Webshop laten bouwen door WebKrunch? Contacteer ons meteen!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact