Méér conversie met de juiste emoji’s?
Klinkt grappig – maar het werkt écht!

 
webkrunch blog meer conversie met de juiste emoji’s klinkt grappig maar het werkt echt

Nee, we draaien je geen loer met deze blogpost. We zuigen ook niets uit onze duim – beloofd! Recent onderzoek toont aan dat de juiste emoji’s de conversie van je doelpubliek sterk beïnvloeden. Als je ons niet gelooft: hier vind je de volledige studie. Als je géén zin hebt in eindeloze academische teksten, vatten we het onderzoek graag voor je samen.

In een notendop: onderzoek naar invloed van emoji’s op conversie

In het kort: deelnemers die berichten ontvingen mét emoji’s, onthielden de boodschap véél beter dan deelnemers die hetzelfde bericht ontvingen zonder emoji’s. Die kleine leuke hebbedingetjes maken je boodschap dus krachtiger.

Dat is niet alles. De studie toont ook aan dat emoji’s ervoor zorgen dat je bedrijf vriendelijker overkomt. Deelnemers die online chatten met een expert die emoji’s gebruikte, beoordeelden dat gesprek als vriendelijker én sterker dan wanneer er géén emoji’s werden gebruikt.

Een paar cijfertjes om dat te staven? Emoji’s in een tweet verhogen het engagement met maar liefst 24,5%. Voor een Facebookpost wordt dat 57 procent meer likes én 33 proces meer shares. Voor zo’n resultaten zouden ze verdorie een emoji moeten uitvinden!

De 10 populairste emoji’s

Kan jij raden welke emoji’s het meest gebruikt worden online? Wij raadden er alvast 9 van de 10. Alleen die kersboom hadden we niet zien aankomen. Onthoud die lijst. Want deze emoji’s maken je boodschap herkenbaarder en gebruik je makkelijk het hele jaar door.

(Goed. Die kerstboom niet. Maar je begrijpt waar we naartoe willen, toch?)

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. ?
 9. ?
 10. ?

10 emoji’s voor méér engagement

Meer likes, commentaren op je post én shares? Schud dan één van de volgende 10 emoji’s uit je digitale mouw.

Opvallend: de top 5 bevat géén gezichtjes. Bovendien is de lijst grondig verschillend van de meest populaire emoji’s. Dat kan zijn omdat nieuwe, verrassende emoji’s mensen aanporren om sneller door te klikken. Nieuwigheden prikkelen altijd meer dan de platgetreden paden, niet?

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. ?
 9. ?
 10. ?

10 emoji’s voor méér clicks

Wow: géén gezichten in deze top 10 – verrassend, toch? En wat doet die jeans daar in godsnaam tussen? Wat er ook van zij, misschien is het net de surprisefactor die de click-through rate door het dak stuwt. Hoe origineler je bent, hoe sneller mensen je willen leren kennen.

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. ?
 9. ?
 10. ?

 

Wil je jouw blogs of sociale media ook pimpen met emoji’s die doen wat ze moeten doen? Leg je online communicatie dan in handen van WebKrunch. Zo ben je er zeker van dat je nét genoeg emoji’s integreert – zonder te vervallen in een waterval aan gezichtjes, kerstbomen en jeansbroeken waar je lezer hoofdpijn van krijgt.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact