Méér ROI op sociale media?
Zo vergroot je jouw bereik via Facebook

 
webkrunch blog meer roi op sociale media zo vergroot je jouw bereik via facebook

Facebook: allemaal leuk en wel. Iedereen gebruikt het en de mogelijkheden zijn eindeloos. En daar wringt het schoentje vaak.

Jouw bedrijf wilt Facebook immers niet gebruiken voor het lanceren van kattenvideo’s en pamperverhalen. Jij wilt een maximale ROI halen uit je berichten. Zodat je duurzaam kan communiceren met je klanten én meer omzet kan genereren.

Maar hoe doé je dat eigenlijk, je bereik kwaliteitsvol vergroten via Facebook? Met enkele makkelijke tips lukt het in een handomdraai.

Alain, de WebKrunch Social Media Expert, asjeblief!”

Hogere interactie = grotere succesratio

Met Facebook is het zoals in het echte leven: hoe meer er over (én met) je gepraat wordt, hoe groter de kans dat mensen op je zullen toestappen om zaken te doen. Daarom richt je alle pijlen op het creëren van maximale interactie met klanten en prospects.

Op je eigen pagina, natuurlijk, maar liefst ook over het hele medium heen – met shares en likes bij de vleet.

4 tips om jouw bereik via Facebook te vergroten

Onze Social Media Expert serveert je 4 handige tips, gedresseerd met een smakelijk sausje van klantenbinding op een bedje van online business succes.

Komt het water je al in de mond? Welaan dan, aan de slag!

1. Gebruik quotes

Wist je dat quotes bij de meest gedeelde en gelikete berichten op Facebook horen? Met een interessante, prikkelende quote toon je bovendien je expertise in je vakgebied aan. Citeer bij voorkeur iemand anders, bijvoorbeeld een autoriteit in je sector. Of kies een quote waarin jouw doelpubliek zich perfect kan vinden.

Kleine tip: maak het visueel aantrekkelijk. Kies voor een leuk lettertype en een gepaste achtergrond? Dat kan bijvoorbeeld gratis via Canva.com.

2. Hoe je jouw klanten betrekt, vraag je?

Wel: zoals hierboven. Door simpelweg vragen te stellen. Dat kan door polls te organiseren maar ook door mensen bij jouw product of dienst te betrekken via interessante – wel ja – vragen. Zo stimuleer je jouw bezoekers om te antwoorden en in gesprek te gaan.

3. Wees betrouwbaar

Een dagenlange lawine aan Facebookberichten en daarna maandenlang niks meer? Geen goed idee! Bouw regelmaat in bij het posten op sociale media. Zorg ervoor dat je duurzaam in het oog springt bij je publiek.

4. Een paar euro, een wereld van verschil

Sommige populaire berichten kan je met een minimum aan investering een flink handje helpen. Promoot je posts en kom meteen hoger in het nieuwsoverzicht van je doelgroep te staan. Facebook blijft immers een bedrijf. En dat betekent: als je niet bereid bent te investeren – hoe minimaal ook – zal je nooit het maximum uit je Facebookpagina halen.

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact