Jij bent niet te vertrouwen (zonder HTTPS). Chrome en Firefox knibbelen aan je online reputatie.

 
webkrunch https firefow chrome

Geen beveiligde verbinding? En weg zijn je bezoekers!

Veilig online surfen begint bij jouw website. Investeer daarom in een HTTPS- (of SSL-)certificaat. Het kost je amper iets. Maar het verzekert jouw bezoekers van een veilige, versleutelde verbinding. Het resultaat: zij weten dat jij te vertrouwen bent. En geven met een gerust hart hun gegevens in.

Heb je géén SSL-certificaat voor je website? Dan is het enkel de oplettende bezoeker die dat merkt. Ook al stel je jouw bezoekers bloot aan verschillende risico’s. Je ondervindt er weinig hinder van.

Tot vandaag.

Chrome en Firefox: bewakers van de online veiligheid

Twee van de meest gebruikte browsers ter wereld – Chrome en Firefox – nagelen vanaf nu niet-beveiligde verbindingen extra aan de schandpaal.

Concreet: als bezoekers op een website komen zonder HTTPS-verbinding, krijgen de bezoekers een niet mis te verstane waarschuwing te zien.

Terecht. Want je bezoekers laten surfen in een beveiligde omgeving is beter voor hen. Maar ook voor jou. Heb je een webshop of vraag je de persoonlijke gegevens van de bezoekers? Dan wil je dat ze dat in alle veiligheid kunnen doen. Zonder het risico op hacks of gegevensdiefstal.

Laat Webkrunch vandaag nog jouw website beveiligen met HTTPS!

Wat gaat er precies gebeuren bij Chrome?

Op dit moment verschijnt er enkel een waarschuwing wanneer:

  • De bezoeker op een onbeveiligde website komt waarop een invulformulier staat voor persoonlijke gegevens of wachtwoordgegevens.

Vanaf oktober 2017 zal dit ook gebeuren wanneer:

  • Er eender welke gegevens ingevuld kunnen worden op een website – zélfs bijvoorbeeld adresgegevens of een mailadres.
  • De bezoeker in incognito-modus jouw website bezoekt – zélfs als er helemaal geen invulvelden op de site staan.

En op termijn zal Google alle niet-beveiligde websites voorzien van een waarschuwing. Zo zien bezoekers meteen of je wel – of niet – te vertrouwen bent.

Wat gaat er precies gebeuren bij Firefox?

Firefox gaat nog een stapje verder. Want ze kiezen ervoor om héél duidelijk te laten weten dat een website niét beveiligd is.

Klikt de gebruiker op een invulveld om zijn gegevens in te vullen? Dan krijgt hij een boodschap te zien met de waarschuwing dat de verbinding niet veilig is. En dat zijn gegevens dus blootgesteld zijn aan risico’s.

Genoeg reden voor elke bezoeker om jouw website meteen af te sluiten… en het te proberen bij de concurrentie.

En inderdaad, ook Firefox wil op termijn alle niet-beveiligde websites voorzien van deze waarschuwing. Zo krijgt de reputatie van je website een stevige knauw – of een stapje voor op al de rest.

Wat betekent dat voor jouw website?

Heb je een beveiligde HTTPS-verbinding op je website? Dan hebben je websitebezoekers niks te vrezen – en dat weten ze.

Heb je nog géén HTTPS-verbinding? Dan worden bezoekers steeds duidelijker gewaarschuwd om je website te mijden. Omdat alle informatie die ze doorsturen, gemakkelijk te onderscheppen én te manipuleren valt.

Waar wacht je nog op? Vraag nu jouw HTTPS-verbinding aan bij Webkrunch. En verlies géén klanten door makkelijk op te lossen veiligheidsproblemen.

Contacteer ons nu!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact