Online marketing trends 2019:
WebKrunch voorspelt, met deze  online marketing trends

 
webkrunch blog online marketing trends webkrunch voorspelt met deze online marketing trends

Begin september, maar geen moment te vroeg om al eens vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. Een blog over de online marketing trends in 2019, dus. Want de online wereld staat niet stil. Integendeel, hij dendert als een losgeslagen stoomtrein het landschap door. Je hebt dus twee keuzes: bibberend dekking zoeken of jezelf op één van de wagonnetjes hijsen.

Onze klanten zijn alvast klaar voor de trip. Want online marketing met WebKrunch draait niet alleen om wat je vandaag kan bereiken. Maar vooral om hoe we je ook morgen laten groeien.

Online Marketing Trends 2019: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

De vinger aan de pols houden, daar draait het om. Dus kijken we naar de toekomst. Zodat onze klanten goed voorbereid zijn op wat komen gaat. Met welke online marketingtrends in 2019 moet jij rekening houden?

1. Google AdWords

Serieus, WebKrunch? Google AdWords een online marketing trend voor 2019? Ok, we begrijpen je. Maar volg even mee.

AdWords is al jaren een referentie in online advertising. Maar ook Google evolueert constant. De dagen van simpele PPC en generische keywords liggen al even achter ons. Machine Learning en customer-centric marketing winnen steeds aan belang – check de laatste features maar eens.

Neem nu de Google Smart Display Campaigns. Je maakt advertenties in alle mogelijke formaten, die je in één klap lanceert op elke uithoek van het Google Display Netwerk. Dus bereik je klanten ook op elk moment van hun koopcyclus – van de klant die wat rondkijkt tot de klant die z’n portefeuille al klaar heeft.

Om dat te optimaliseren, verbindt Google 3 technieken met elkaar: automatisch bieden, automatisch targetten en automatische ad creatie. Je krijgt dus nog meer mogelijkheden om de juiste advertenties bij de juiste mensen te krijgen, op het juiste moment.

Met andere woorden: nog meer waar voor je geld. En het geeft een inkijk in hoe Google zijn advertenties in de toekomst ziet evolueren.

2. Chatbots

Ons advies voor 2019: doe eens zot met een chatbot. Goed, dat rijmpje konden we niet laten liggen. Maar toch… Chatbots zullen een steeds grotere plek opeisen in 2019 én consumenten zullen ze steeds beter aanvaarden.

Pizza bestellen via de chatbot? Hotelkamer boeken via de chatbot? Yep, in 2019 zullen al die zaken alsmaar normaler worden. Je chatbot helpt je op weg zonder dat je nieuwe apps moet binnenhalen. Of eindeloos moet zoeken naar de juiste informatie.

Een chatbot ontwikkelen voor jouw merk of bedrijf levert dus heel wat op. Ze zijn vrij makkelijk te bouwen én zorgen voor een goeie ROI.

3. Reviews en referrals

Ben je de betaalde advertenties die overal opduiken ook zo moe? Je bent niet alleen. Volgens een rapport van Nielsen’s (Global Trust in Advertising, je leest het hier) zijn tips van vrienden en familie de meest efficiënte en betrouwbare vorm van adverteren.

Huh?

Jazeker, in plaats van enkel in te zetten op dure campagnes, kies je beter voor sterke reviews, klantgetuigenissen en inhoud die klanten aan elkaar kunnen aanraden. Je gebruikt met andere woorden de kracht van de referral om jouw merk in de markt te zetten. Mond-tot-mondreclame creëren is de boodschap. En, vergis je niet, dat is hard werk.

Wil je klaar zijn voor deze online marketing trends 2019? Stop dan nu met lezen – goed, ’t zit er tóch op – en contacteer WebKrunch voor een gesprek.

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact