Online video:
zó maakt – of kraakt – het jouw online marketing

 
webkrunch blog online video zo maakt of kraakt het jouw online marketing

Video marketing voor je website: goed idee?

Eerst en vooral dit: online video’s hebben bijzonder weinig impact op je Google-ranking. Op dat gebied is video niet meteen een grote meerwaarde. Maar je bedrijf richt zich uiteraard niet enkel op zoekmachines. Je klanten, dié wil je bereiken. En als die dan op je website zitten, wil je ze een verhaal voorschotelen dat blijft hangen.

Dat doe je met sprankelend website design, tintelende copywriting en storytelling. Maar ook: met video. Een goed gemaakte online video biedt kansen op het gebied van:

  • Branding: je neemt je klanten mee in een sfeer die jouw bedrijf typeert.
  • Klantenwerving: geef je klanten heldere, overzichtelijke info met hapklare beelden.
  • Sales: geef je online bezoekers duwtjes in de rug richting winkelkar, met een slim samenspel tussen (gesproken of geschreven) boodschap en creatieve beelden.

Video voor online marketing: hoe doe je dat?

Je kent ongetwijfeld de filmpjes waar een geforceerde presentator een scenario opdreunt dat rechtstreeks uit een autowrak lijkt geplukt. Die zien we jammer genoeg al te vaak. Iedereen heeft een iPhone om beelden te schieten. Maar niet iedereen kent de finesses van online marketing video’s.

Tip nummer één: pak het professioneel aan. Als je niet wilt investeren in online video, blijf je er beter van weg. Want een tenenkrullend resultaat zal je klanten kosten – en niet opbrengen. Vergeet niet: overtuigende online video’s maken is een vak apart, waarbij verschillende aspecten mooi in elkaar moeten schuiven. Snel-snel aan de keukentafel een bedrijfsvideo maken kan leuk zijn, maar zijn een risico voor jouw reputatie.

Hoe professionele online video’s maken?

De eenvoudigste raad die we hierbij kunnen geven: vertrouw op een professional die al wat kilometers op de teller heeft. Want online video’s creëren die wérken, dat is een proces van vallen en opstaan. Wil je toch zelf aan de slag? Hou dan rekening met een aantal vuistregels:

1. De aandachtspanne van je publiek is kort

Dus zorg je er maar beter voor dat je in de eerste 4 seconden de aandacht van je kijker grijpt. Je online video moet meteen prikkelen. Zet de toon met een scenario dat hier rekening mee houdt. Breng de juiste mensen in beeld en zorg voor een verhaal dat een overtuigende spanningsboog bevat.

2. Gebruik de juiste emoties

Zeker belangrijk bij een online advertentie video. Injecteer de juiste dosis humor, spanning of drama in je online video. Leg op die manier verbinding met je kijkers, zodat ze jouw boodschap ontvangen op een manier die blijft hangen.

3. Geef alle aandacht aan je scenario

Deze kunnen we niet genoeg benadrukken. Laat. Je. Scenario. Schrijven. Door. Een. Ervaren. Tekstschrijver. Je verhaal moet gericht en overtuigend gebracht worden. En dat kan alleen als de storytelling van naadje tot draadje goed zit.

4. Monteren kan je leren

Een online video uit één stuk? Die verveelt al snel. Met kleine montage-ingrepen breng je een dynamiek aan in je video die de aandacht vasthoudt. Een online video maken is een samenspel van verhaal en dynamisch beeld. Een professional weet hoe dat moet.

Online video: alles op een rijtje

Online video is dus een krachtig hulpstuk voor jouw online marketing strategie. Maar hou wel de juiste stappen in gedachten.

  1. Eerst vang je de aandacht.
  2. Dan breng je jouw merk gericht naar voor.
  3. Zorg voor een emotionele klik met de kijker.
  4. Vertel met een duidelijke Call-to-Action wat je van hem of haar verwacht.

Online video maken voor jouw website? Bij Webkrunch kennen we er alles van. Bespreek je vraag met ons!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact