Social Media Trends 2019:
niet te missen trends voor jouw social media in 2019

 
webkrunch blog social media trends niet te missen trends voor jouw social media in

Bij WebKrunch zien we het eindejaar met een rotvaart naderen. Nu de eerste blaadjes hun bomen lossen, kunnen we maar niet ophouden met vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. Dat zal vast een herfstafwijking zijn – maar wél eentje waar jij je voordeel mee doet. Vandaag: wat zijn de social media trends voor 2019?

Social media trends 2019: Alain ontspoort

Het was een vreemd zicht op kantoor deze week. Alain, onze eigenste WebKrunch-social media specialist, was druk in de weer met mystieke amuletten, vreemde bereidingen en – toegegeven – best wel knappe gezangen.

Hij sprak van visioenen uit de toekomst, wat ons even deed vrezen voor zijn gezondheid. Maar kijk: het resultaat mag er wezen, want hij zet in deze blog alle sociale media trends voor 2019 op een rijtje. Zonder wartaal! Speciaal voor jou!

Social media trends 2019: dank u, Alain

Geen digitaal medium verandert zo snel als sociale media. Wat vandaag hot is, is morgen weer vergeten.

Dus welke trends moét je in 2019 volgen op sociale media, en welke laat je best links liggen? Alain, de 3 social media trends voor 2019, please!

1️. Social Listening

Waar mensen samenkomen, wordt getetterd dat het een lieve lust is. Daarom hou je best in de gaten wat er over jou wordt gezegd. Social Listening doet precies dat: analyseren waar, wanneer én hoe er over jouw merk wordt gesproken op sociale media. Zo kan je nóg efficiënter de lijnen van je social media strategie uitzetten.

Wist je dat 96% van de mensen die online over een merk of bedrijf praten, dat bedrijf zelf niet volgen? Je mist dus al snel het grootste deel van de gesprekken over jouw merk. Je kan zelf aan de slag gaan met Social Listening – daar zijn leuke apps voor, zoals Awario. Maar je digitale marketing partner kan dat natuurlijk altijd nog een tikje beter.

2. Mond-tot-mondreclame

Authentiek communiceren, daar draait het om op social media in 2019. User-generated content wordt nóg belangrijker dan het vandaag al is. Want in tijden dat alles mooi gestileerd wordt door het communicatiebureau, hechten klanten steeds meer belang aan oprechte, eerlijke verhalen. Klantverhalen – échte klantverhalen – kunnen het verschil maken.

Volgens een online onderzoek stijgt de verbinding met je merk maar liefst 28% als je inzet op een eerlijke mix van professionele content en user-generated content. Niet mis, toch?

3. Messenger marketing

Move over, email- en sms-marketing. Direct marketing via messenger-apps loont véél meer. Hoeveel meer? Wel, volgens onderzoek hebben messenger-apps een open rate, read rate en CTR die wel 10 keer hoger ligt dan bij mail of sms. Maar waarom wérkt dat dan zo goed, horen we je vragen.

De kracht van messenger marketing is viervoudig. Eén: je klanten ontvangen de berichten vrijwillig, want elke marketeer moet toestemming hebben om ze te versturen. Géén irritatie, dus. Twee: het is ontzettend makkelijk om je uit te schrijven. Hoe dát een voordeel is? Wel, je houdt in geen tijd enkel de écht geïnteresseerde prospects over.

Ten derde: door de aard van het medium, moet je jouw boodschap kort, bondig en interessant houden. Geen oeverloos gezwets, maar puntige aanbiedingen en communicatie. En dat wordt geapprecieerd. En als vierde punt, tenslotte: je geeft je klant ook echt de mogelijkheid om met jou in gesprek te gaan. Reageren kan snel en makkelijk. Een ontzettend waardevolle bron van klantcontact!

Is jouw social media strategie klaar voor de social media trends van 2019? Met WebKrunch wel, uiteraard. Contacteer ons en zet jouw succesvolle online marketing strategie uit!

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact