Steeds minder volgers op Instagram?
Dit is er aan de hand – en dit kan je eraan doen

 
webkrunch blog steeds minder volgers op instagram dit is er aan de hand en dit kan je eraan doen

Was je eerst Instafamous maar voel je je deze dagen meer als een Insta-has-been? Ach, het heeft geen zin om je de haren uit het hoofd te trekken. Minder volgers op Instagram: het kan gebeuren. Maar blijf niet bij de pakken zitten. Bekijk waar het probleem precies zit. Want Instagram is én blijft een wonderlijk communicatiemiddel voor je bedrijf.

Minder volgers op Instagram: ligt het aan jou – of toch aan je bezoekers? Ook al steek je tonnen energie in het runnen van je accounts, soms blijven je volgers vertrekken zonder duidelijke reden. Tijd om je volgers te analyseren, de hand in eigen boezem te steken of om je Instagramstrategie te bekijken.

Minder volgers Instagram: de oorzaken

Als mensen je de ene dag beginnen te volgen en de volgende dag alweer vertrokken zijn, hoef jij je geen zorgen te maken. Je account sloot gewoon niet aan bij hun interesses. Andere mogelijke reden: ze volgden je om ervoor te zorgen dat jij ook hén zou volgen. Als dat niet blijkt te lukken, zijn ze even snel verdwenen als een kat in een hondenpension.

Ook mogelijk: Instagram heeft een aantal bots gedetecteerd en buiten werking gesteld. Ook al weet je het niet, soms wordt je account overrompeld door volgers die eigenlijk vervelende bots of spam-accounts zijn. Als Instagram dan een keertje grote kuis houdt, kan het zijn dat jij je volgersaantal ziet slinken.

Maar goed… We gaan er geen doekjes om winden: het kan óók aan jou liggen. En hoe los je dát op? Wel, zo.

Minder volgers Instagram: de oplossingen

Verbeter de kwaliteit van je foto’s.

Te donkere, wazige of simpelweg slechte foto’s zijn dé manier om volgers af te schrikken. Als je Instagram gebruikt voor professionele doeleinden, zorg je maar beter voor sterke foto’s mét hoge resolutie. Gebruik daarvoor een editing-programma – je vindt ze makkelijk online.

Zing een toontje lager.

Instagram is een gemeenschap. Daar moet je dan ook aan deelnemen. Als je enkel aan de kant gaat staan roepen dat mensen je spullen moeten kopen, haken ze in een oogwenk af. Bepaal een slimme strategie én neem deel aan het Instagram-leven. En dat betekent: geven en nemen. Niet alleen nemen, dus.

Doe het wat minder.

Te veel posten kan schadelijk zijn voor de Instagram-gezondheid. Mensen hebben niet meteen de neiging om je te blijven volgen als je om de tien minuten hun tijdlijn spamt met boodschappen van je bedrijf of merk. Geniet, maar doe het met mate. Eén à twee boodschappen per dag volstaan zeker.

Babbel een beetje.

Mensen die je posts leuk vinden, erop reageren – maar dan op een muur van stilte botsen? Zwaai maar dag met het handje, die zie je niet meer terug. Ga in gesprek met je volgers, bouw zelf een waardevolle community op – en pluk de vruchten van oprecht engagement.

Een sterke Instagram-account opbouwen voor je merk of bedrijf, dat is hard werken. Minder volgers op Instagram? Doé er iets aan. Of beter nog: laat ons er iets aan doen. Contacteer ons en ontdek hoe wij jou weer Instafamous maken.

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact