Trends in webdesign: blijf uw oogverblindende zelf – ook in 2015

 
webkrunch blog trends in webdesign blijf uw oogverblindende zelf ook in

Een nieuw jaar staat voor de deur. Tijd voor een feestje. En nieuwe kleren? Met de tips van WebKrunch bent u helemaal mee met de trends voor webdesign in 2015. Ga stralend het nieuwe jaar in. En blijf uw oogverblindende zelf.

1. Responsive webdesign: vinnige vingertoppen

Wie niet mobiel is, is gezien. Zorg ervoor dat u aantrekkelijk bent op élk toestel – en niet enkel op PC. Een hele generatie bekeert zich steeds meer tot de God of Mobile. En terecht. Informatie is maar een aanraking van het scherm verwijderd.

Dus aan u de keuze: zet u in op responsive webdesign en overtuigt u in elke situatie? Of blijft u hangen bij een standaard website – met het risico dat u er op mobiele toestellen uitziet als een olifant in een schoendoos.

Vertrouw ons, dat laatste is zó 2012 😉

2. Ghost buttons: er is iets transparant aan de hand

Minimalistisch, duidelijk, kinderlijk eenvoudig. Maar zo waanzinnig effectief in webdesign. Buttons die perfect aansluiten bij elke achtergrond – zonder aan verleidingskracht in te boeten? Doén!

3. Typografie: de kracht van tekens in webdesign

Krachtige, sublieme typografie en fonts? Die zijn bereikbaarder, verleidelijker én betaalbaarder dan ooit. Dus waar wacht u nog op? Breng uw boodschap niet alleen overtuigend op het gebied van inhoud. Laat ze sprankelen met de juiste stijl en typografie. Doet niets minder dan wonderen voor uw webdesign.

4. Beeld & video: big & beautiful

Grote, kleurrijke beelden werken altijd. Met de huidige schermen en resoluties, hebt u de kans om elk beeld of video in uw webdesign om te toveren tot een krachtige totaalbelevenis. Breng uitbundige kleuren bij uw klanten en bezoekers. Leuk om naar te kijken, leuk om naar terug te keren.

5. Scrollen is het nieuwe klikken

Sinds de intrede van intuïtieve interfaces voor smartphones en tablets, evolueert webdesign steeds meer in dezelfde richting. Resultaat? Scrollen is het nieuwe klikken. Het is dynamisch, wijst zichzelf uit en uw bezoeker heeft geen last van vervelende laadtijden. Waar wacht u nog op?

6. Cards, het modulaire systeem voor elke website

Een prachtige, responsive website met een doeltreffend webdesign? Geef uw webmaster een por en laat ‘m uw website sieren met aantrekkelijke “cards”. Intuïtieve vakjes die een handig overzicht bieden én een portaal zijn naar de rest van uw website. Modulair is het nieuwe ordewoord. Of dacht u dat Ikea daar een patent op had?

7. Flat design: flinterdun, oneindig diep

Flat design is dé nieuwe trend in webdesign. Vraag het maar aan de whizzkids van Apple, die zich sinds kort volledig bekeerden tot dit vlakke, eenvoudige en aanlokkelijke design.

8. Micro-interactie: krijg méér met micro

U kent het wel: wanneer u op een website belandt, krijgt u een kleurrijke pop-up met één doeltreffende vraag. Of het nu om een inschrijving op een nieuwsbrief gaat, of om een onweerstaanbare aanbieding.

Overstelp uw bezoekers niet met een jungle aan info en vragen. Ga voor de welgemikte pijl. En geniet gerust even na als-ie recht in de roos gaat.

9. Interactieve verhalen: uw product, uitgelezen van a tot z

Tijd voor eenheid. Uw hele imago – van beeld en vorm tot typografie en video – perfect op elkaar afstemmen, zorgt voor een totaalbeleving voor elke bezoeker. En met het juiste webdesign, zorgt u ervoor dat u uw verhaal consistent kunt vertellen.

10. Een unieke ervaring voor elke bezoeker

Uw website is méér dan alleen een doorgeefluik voor informatie. Bied uw klanten en bezoekers bij elk bezoek een overzicht van wat ze lazen, bekeken of bezochten. Creëer een unieke belevingsomgeving waar de voorkeuren en interesses van uw bezoeker worden belicht.

Denk aan de videovoorstellen van YouTube of Netflix. En zoek naar de perfecte vertaling van dat idee voor het webdesign van uw website.

Zo. Met 2015 staat er een nieuw tijdperk voor webdesign voor de deur. De champagne staat klaar, het eten is warm en het vuurwerk wordt aangestoken.

Bent u er klaar voor?

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact