Waarom bloggen je website sterker maakt
3 redenen om nu te beginnen met bloggen

 
webkrunch blog waarom bloggen je website sterker maakt redenen om nu te beginnen met bloggen

WebKrunch serveert je elke week een heerlijk krokante, versgebakken blog. Maar waarom eigenlijk? Wat is het nut van een levendige blog – en welke impact heeft bloggen op je website? We schreven er, wel, een blogje over.

Waarom bloggen? Daarom bloggen!

Bloggen: zeg het woord tien keer na elkaar en het lijkt alsof je een buitenaards wezen in je mond hebt. Bloggen is eenvoudigweg het delen van artikels op je website, waarmee je jouw klanten en geïnteresseerde bezoekers inzicht geeft in jouw vakwereld.

WebKrunch blogt wekelijks. Maar je kan ook gerust tweewekelijks of maandelijks bloggen. Het is wel belangrijk dat je er regelmaat in houdt. Met nieuwjaar tien blogs lanceren om daarna niets meer van je te laten horen: dat is niet zo’n goed idee. Waarom niet? Wel…

Waarom bloggen: beter scoren in Google

Door slim te bloggen, laat je Google zien dat je een website hebt die leeft. Die relevante informatie aanbiedt aan zijn bezoekers. Daardoor zal je op termijn hoger scoren in Google dan een website waar maar heel sporadisch nieuwe content op verschijnt.

Weef gerust relevante keywords doorheen je blog. Selecteer een onderwerp dat relevant is voor jouw doelpubliek, bepaal strategisch belangrijke zoekwoorden en schrijf op basis daarvan een interessante blog. Vooral dat laatste is belangrijk, want…

Waarom bloggen: toon je autoriteit

Door te bloggen, toon je jouw websitebezoekers dat je over heel wat expertise beschikt in je vakgebied. Schrijf niet om het even wat. Doe research, kies prikkelende onderwerpen waar vraag naar is én zorg ervoor dat je blogs blijven boeien.

Hoe je dat doet? In eerste instantie: door goed te schrijven. Blogs worden alleen gelezen als ze je lezer bij de les houden. Dat kan je zelf doen, maar je kan ook een beroep doen op een professionele copywriter – die meteen ook het SEO-gedeelte kan verwerken in jouw blogartikels.

Waarom bloggen: meer bezoekers

Door de onderwerpen van je blogberichten goed te differentiëren, bereik je geïnteresseerde bezoekers die misschien in eerste instantie nooit op je website zouden belanden. Daarnaast haal je mensen binnen die echt op zoek zijn naar de informatie die je biedt – en dus naar de diensten die je bedrijf in huis heeft.

Door regelmatig te bloggen, genereer je meer verkeer naar je website, je producten en je diensten. Dat is commercieel natuurlijk een bijzonder slimme zet.

Tijd om te bloggen? Ge moogt gerust zijn. Is je website nog niet voorzien van een overzichtelijke blogpagina – of wil je jouw blogs laten schrijven door de copywriter van WebKrunch? Contacteer ons!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact