Website templates versus webdesign op maat: wat je niet onmiddellijk ziet maar finaal wel telt

 
webkrunch blog website templates versus webdesign op maat wat je niet onmiddellijk ziet maar finaal wel telt

Vakantietijd. We trekken naar Italië en komen aan op een lokale markt in een klein mediterraans dorpje. Je koopt een flesje balsamico azijn van een goedlachse oude Italiaanse. Je maakt een bordje tomaat met mozzarella en giet er wat van je kersverse balsamico azijn over. En je proeft… Wat een verschil met de industriële versie uit de Belgische supermarkt! Natuurlijk.

Zo is het net zo met websites. Massaproductie, ofwel voorgefabriceerde website templates die je voor een appel en ei kan kopen, geven een compleet ander eindresultaat. Niet alleen ziet je website er hetzelfde uit als al je concurrenten, er zijn nog heel wat parameters die meespelen. Belangrijke factoren die je niet kan zien, maar je wel zuur kunnen opbreken.

Een template is een keurslijf

De aankoop van een sjabloon website gaat snel. Er gaat met andere woorden geen gesprek aan vooraf tussen webdesigner en jou. Zonder voorkennis krijg je dus een template voorgeschoteld die moet voldoen aan jouw wensen. Of beter gezegd: de noden van jouw business. Het spreekt voor zich dat de website voor een architectenbureau moet vertrekken van beelden. Maar voor jouw verhaal gelden weer heel andere criteria, die in een statische template waarschijnlijk niet verwerkt zijn.

Traag laden is nefast

Je maakte het zelf ongetwijfeld al mee: een website laadt zeer traag en je wordt gefrustreerd. Je verlaat uiteindelijk de site want ‘met dit soort energieloos bedrijf doe je liever geen zaken’. Dat mag jouw zaak niet overkomen. Helaas laden de meeste templates niet vlot en maak je dus kans om heel wat potentiële klanten te verliezen.

Ondermaatse code

Alle websites maken gebruik van een code: een taal die de zoekmotoren zoals Google en Bing kunnen lezen. Het is belangrijk dat die code goed in elkaar steekt. De meeste templates gebruiken echter een oude code, die gebaseerd is op tabellen. Vandaag werken professionele designers met CSS en zoekmachines kunnen die taal beter lezen. Vooral de gebruiker, jouw potentiële klant, ondervindt ongemakken van de ondermaatse code: de foto’s en teksten laden bijvoorbeeld één per één in plaats van allen tegelijkertijd.

Somebody please think of SEO

Tot slot het aspect dat het meeste doorweegt in de keuze voor een webdesign op maat boven templates. De website sjablonen zijn niet SEO-geoptimaliseerd. Terwijl SEO er net voor zorgt dat je gezien wordt: op één van de eerste plaatsen in de zoekresultaten. Dat betekent dus dat je het budget dat je met een template uitspaarde al snel weer kwijt bent aan search engine advertising (SEA). Alle andere ongemakken nog niet meegerekend. Je zal extra moeten investeren in online promotie om toch wat rendement uit je template website te halen. SEA is echter een lopende rekening, die je met kwalitatieve SEO op een met verstand gemaakte website kan vermijden.

Laat je dus adviseren door een betrouwbaar web design bureau. Echte mensen die voor jou een professionele website bouwen die jarenlang mee kan. Neem nu vrijblijvend contact.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact