Website trends 2019
De toekomst van webdesign begint vandaag!

 
webkrunch blog website trends de toekomst van webdesign begint vandaag met webkrunch

Het houdt maar niet op bij WebKrunch. Nadat we eerder al Online Marketing trends 2019 en Social Media trends 2019 op je loslieten, rolde er deze week alweer een nieuwe voorspelling uit ons kantoororakel. Website trends 2019 en webdesign trends 2019 – een Siamese tweeling van voorspellingen, als het ware.

Hoe zien we webdesign evolueren het volgende jaar? Welke trends moét je kennen om je website vandaag nog future proof te maken? En op welke innovaties zet je het best in om ook in 2019 je klanten van hun sokken te blazen?

Webdesign trends 2019: wanneer de toekomst nu al toekomt

Ons kantoororakel ligt inmiddels weer knock-out in een hoekje van de kamer. Maar die webdesign trends 2019, die hebben we toch maar mooi gehad. Een overzichtje!

1. Strak en eenvoudig design, unieke lettertypes

Unieke lettertypes – of fonts – zijn altijd al populair geweest. Zeker in combinatie met een strak, minimalistisch design. Speciaal ontwikkelde of zorgvuldig uitgekozen fonts, hebben een sterke invloed op je websitebezoekers. Ze grijpen de aandacht van de gebruiker en dwingen hem om de boodschap stevig binnen te nemen.

Maar waar webdesigners vroeger van mening waren dat fonts best zo eenvoudig mogelijk waren, schakelen ze nu over op creatievere en meer ingewikkelde formats. Complexe fonts en zelfs variabele lettertypes door elkaar worden de webdesign trends 2019.

Spelen met kleur, grootte en lettertype levert een boeiend – én doeltreffend – schouwspel op.

2. Web VR en video

Ah, de geneugten van technologie. Met VR en 360°-video krijgt jouw bedrijf of merk alle kansen om zichzelf van – euh – alle kanten te laten zien. De mogelijkheden van VR worden met de dag groter – en kunnen ook mooi geïntegreerd worden in jouw webpagina’s.

De surfervaring van je bezoeker wordt nog overtuigender. Onze voorspelling: in 2019 kent VR en 360°-video integratie in websites zijn absolute doorbraak. En terecht! Kijk hier maar eens wat je er zoal mee kan doen.

3. Video headers

Video headers worden alsmaar populairder, en verdienen hun plaats dus zeker hun plaats in onze webdesign trends 2019. Als je jouw video header slim gebruikt, sleur je jouw bezoeker meteen mee in je verhaal. Bovendien kan je zelf kiezen hoe ver je gaat: meteen laten afspelen of je bezoeker een play-knop voorschotelen.

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je video header de laadtijd van je website niet vergroot. Maar wees gerust, daar vinden we bij WebKrunch wel iets op. En dat brengt ons meteen bij het volgende.

4. Snelheid

De websitebezoeker anno 2019, is verslaafd aan snelheid. En de verwachtingen liggen hoog. Volgens een studie van Gomez.com en Akamai verwachten bezoekers dat je webpagina volledig laadt binnen de 2 seconden. Of ze zijn ribbedebie. Op naar andere oorden – met andere woorden: de concurrentie.

Daarom plaatsen we ook “snelheid” in onze webdesign trends 2019. In de toekomst zal webdesign maximaal rekening moeten houden met laadtijden, zodat de efficiëntie van je website nooit in het gedrang komt. Bovendien is dat ook belangrijk voor je SEO. De Google Speed Update uit juli 2018, rankt website die sneller laden dan andere sites, hoger in de zoekresultaten.

Hey, maar wacht eens effe. Spreken punt 3 en 4 uit de webdesign trends 2019 elkaar niet tegen? Wel, niet noodzakelijk. Webdesigners zullen video (en grote afbeeldingen) slimmer moeten integreren, om zo de snelheid van je website te vrijwaren.

5. Mobile first!

Dit lijkt wel eentje uit de oude doos. Werden mobiele zoekopdrachten niet in 2015 al belangrijker dan zoekopdrachten op computers? Inderdaad. Maar ook vandaag moét de focus blijven liggen op mobielvriendelijkheid. Reden? Uw klant. Tweede reden? Google!

Google indexeert vandaag mobielvriendelijke websites hoger dan standaardwebsites. Ze geven dus duidelijk prioriteit aan het mobile first-principe. En dat principe is fundamenteel anders dan wat webdesigners gewoon waren.

In principe gaat het zo: je maakt een website voor computer, en zorgt er daarna voor dat-ie ook op mobiele toestellen bekeken kan worden. Mobile first draait dat principe helemaal om. Het begint met een mobile design vóór de computerversie wordt uitgerold. Dat verhoogt de beleving van de mobiele site – die ook in 2019 verder aan belang zal winnen.

Zo, dat waren onze webdesign trends 2019 en website trends 2019. Het WebKrunch kantoororakel ligt nog steeds knock-out in hetzelfde hoekje. Maar er komt alweer wat beweging in. God weet wat er volgende week weer uit komt – beursvoorspellingen zouden leuk zijn.

Ook benieuwd? We’ll keep you posted!

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact