Wix? Da’s nix! 5 redenen om géén website te bouwen met Wix

 

Wix? Da’s nix!
5 redenen om géén website te bouwen met Wix

webkrunch-blog-wix-geen-goed-idee5
mrt 27, 2018

Wix? Da’s nix! 5 redenen om géén website te bouwen met Wix

Je kent ze wel, de alomtegenwoordige advertenties van Wix. De belofte: je maakt snel en gratis je eigen website. De realiteit? Ja hoor, je krijgt een website – maar onze glazen bol voorspelt dat je er een vervelende hoofdpijn gratis bij krijgt.

Gelukkig is er Webkrunch om je te behoeden voor online mislukkingen. Uren investeren in een website die niet doet wat je ervan verwacht? Nee, niet jij! Want jij leest deze 5 redenen waarom je Wix niét moet gebruiken om je website te bouwen.

1. FLASH! En je online ambities zijn gekelderd.

Als er iéts is waar de online community een brandende hekel aan heeft, dan is het wel Flash-technologie. Neem het aan van een online techneut: met Flash bouw je gegarandeerd een website die niet oplevert wat je ervan verwacht.

Waarom? Simpelweg omdat de technologie erachter niet gebruiksvriendelijk is. Het beste bewijs: het grootste deel van de smartphones en tablets doet niet eens de moeite om Flash te laden. Resultaat: je website is er wel, maar niemand die ‘m ziet!

2. Google & Wix: a match made in hell.

Je wilt online scoren en dus snel gevonden worden in Google? Perfect! Geef ons een belletje – maar blijf alsjeblieft weg van Wix. De Flash-technologie die de ruggengraat vormt van je Wix-website, wordt door de Google-algoritmes gewoon niet gelezen. Je SEO is bijgevolg verschrikkelijk. En dat is een kapitale fout.

Je investeert dus al je energie in een website die… niet vindbaar is. Jammer, toch?

3. Neem je tijd. Je Wix-website doet dat ook.

Weet je hoe lang een websitebezoeker bereid is om te wachten tot je website geladen is? Niet. Hij wil instant-resultaat of hij is meteen weg naar de concurrentie.

En ook daar wringt het schoentje bij Wix-websites. Ze zijn tergend traag. Zeker in vergelijking met professionele platformen zoals HTML. Bovendien worden traag ladende websites ook nog eens extra bestraft op het gebied van SEO. En met je Wix-website was dat al geen succes.

4. Echte schoonheid zit vanbinnen, I guess

Het zal misschien beroepsmisvorming zijn, maar wij zijn nog nooit – nooit! – een Wix-website tegengekomen die er professioneel en knap uitziet. Het design is vaak oubollig en de indeling amateuristisch. Terwijl het online net zó essentieel is om innovatief te zijn.

5. Oh ja, het is ook duur!

Wix belooft je dan wel een volledig gratis website. Maar dat is alleen als je er de vervelende reclame bijneemt. En vertrouw ons: als er iéts “Amateur” uitstraalt, dan is het wel gratis reclame op je website.

Wil je upgraden? Dan kost je dat een flinke duit per maand. Een kost die helemaal niet in verhouding staat met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Bottom line: blijf voor je online marketing ver weg van Wix. Want uiteindelijk zal die vervelende hoofdpijn het enige zijn dat merkbaar resultaat oplevert.

Echte online marketing mét resultaat? Contacteer Webkrunch en ontdek hoe een ervaren pro de zaken aanpakt.

 

 
Alain Hoeckx
Online marketeer
Alain Hoeckx
Alain is gedreven door online marketing en zet zich de volle honderd procent in opdat ondernemers een maximale return on investment kunnen halen uit hun website en social media. Leuk weetje: Alain behaalde onlangs met glans het Online Marketing Certificaat van Google.
Bekijk alle artikels: Alain Hoeckx

Contacteer ons

Op zoek naar een partner voor uw website? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

referentie-logo-century-21
Referentie Logo Vlaamse Overheid
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Bouteligier & De Kerf
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Elzenhof Lier
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet