Wix? Da’s nix!
5 redenen om géén website te bouwen met Wix

 
webkrunch blog wix das nix redenen om gzzn website te bouwen met wix

Je kent ze wel, de alomtegenwoordige advertenties van Wix. De belofte: je maakt snel en gratis je eigen website. De realiteit? Ja hoor, je krijgt een website – maar onze glazen bol voorspelt dat je er een vervelende hoofdpijn gratis bij krijgt.

Gelukkig is er Webkrunch om je te behoeden voor online mislukkingen. Uren investeren in een website die niet doet wat je ervan verwacht? Nee, niet jij! Want jij leest deze 5 redenen waarom je Wix niét moet gebruiken om je website te bouwen.

1. FLASH! En je online ambities zijn gekelderd.

Als er iéts is waar de online community een brandende hekel aan heeft, dan is het wel Flash-technologie. Neem het aan van een online techneut: met Flash bouw je gegarandeerd een website die niet oplevert wat je ervan verwacht.

Waarom? Simpelweg omdat de technologie erachter niet gebruiksvriendelijk is. Het beste bewijs: het grootste deel van de smartphones en tablets doet niet eens de moeite om Flash te laden. Resultaat: je website is er wel, maar niemand die ‘m ziet!

2. Google & Wix: a match made in hell.

Je wilt online scoren en dus snel gevonden worden in Google? Perfect! Geef ons een belletje – maar blijf alsjeblieft weg van Wix. De Flash-technologie die de ruggengraat vormt van je Wix-website, wordt door de Google-algoritmes gewoon niet gelezen. Je SEO is bijgevolg verschrikkelijk. En dat is een kapitale fout.

Je investeert dus al je energie in een website die… niet vindbaar is. Jammer, toch?

3. Neem je tijd. Je Wix-website doet dat ook.

Weet je hoe lang een websitebezoeker bereid is om te wachten tot je website geladen is? Niet. Hij wil instant-resultaat of hij is meteen weg naar de concurrentie.

En ook daar wringt het schoentje bij Wix-websites. Ze zijn tergend traag. Zeker in vergelijking met professionele platformen zoals HTML. Bovendien worden traag ladende websites ook nog eens extra bestraft op het gebied van SEO. En met je Wix-website was dat al geen succes.

4. Echte schoonheid zit vanbinnen, I guess

Het zal misschien beroepsmisvorming zijn, maar wij zijn nog nooit – nooit! – een Wix-website tegengekomen die er professioneel en knap uitziet. Het design is vaak oubollig en de indeling amateuristisch. Terwijl het online net zó essentieel is om innovatief te zijn.

5. Oh ja, het is ook duur!

Wix belooft je dan wel een volledig gratis website. Maar dat is alleen als je er de vervelende reclame bijneemt. En vertrouw ons: als er iéts “Amateur” uitstraalt, dan is het wel gratis reclame op je website.

Wil je upgraden? Dan kost je dat een flinke duit per maand. Een kost die helemaal niet in verhouding staat met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Bottom line: blijf voor je online marketing ver weg van Wix. Want uiteindelijk zal die vervelende hoofdpijn het enige zijn dat merkbaar resultaat oplevert.

Echte online marketing mét resultaat? Contacteer Webkrunch en ontdek hoe een ervaren pro de zaken aanpakt.

 

Webkrunch jan van hove

Jan Van Hove

Jan hangt al even rond op het internet. Op zijn veertien jaar waagde hij zich aan het ontwerp van websites en vanaf toen is hij door het web gebeten. Meer nog. Sinds de oprichting van zijn bureau WebKrunch in 2011 deelt hij die passie en kennis met anderen in trainingsessies op maat of lezingen aan grotere groepen.

Bekijk alle blogartikelen van Jan Van Hove

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact