A/B testing, wat is dat?

webkrunch wiki a b testing

A/B testing of split testing is het vergelijken van twee versies van een webpagina, applicatie, product of dienst om te bepalen welke van de twee versies beter presteert. Door gelijksoortige bezoekers gelijktijdig verschillende versies te tonen kan worden bepaald welke van de versies een betere conversie vertoont.

Wat is het nut van A/B testing?

Hoewel u dus van alles kunt A/B testen, gaan we in deze uit van A/B testing van een webpagina. Door een webpagina te testen kunt u het verkeer op die pagina optimaal benutten. In vergelijking met de kosten voor het aantrekken van nieuw verkeer, zijn de kosten om een pagina te optimaliseren veelal ook verwaarloosbaar. De ROI op een A/B test is dan ook gigantisch, in vergelijking met andere online marketing inspanningen.

A/B testing op een webpagina: Wat kan ik testen?

Hoewel u letterlijk elke punt en komma van een pagina in een A/B test kunt opnemen, zijn dit de meest gebruikte en meest effectieve onderdelen om in een test op te nemen:

  • Titels
  • Sub-titels
  • De ‘body tekst’
  • Wel of geen reviews of ervaringen van voorgaande klanten
  • De call to action tekst
  • De call to action knop
  • Links
  • Afbeeldingen
  • Social proof

A/B testing en SEO?

De landingpages voor uw belangrijkste keywords in zoekmachines staan waarschijnlijk hoog op uw lijst met aantrekkelijke kandidaten voor A/B testing. A/B testing en SEO gaan echter niet altijd goed samen. De content van een webpagina is namelijk een belangrijk onderdeel van uw ranking van die pagina. Wanneer deze content anders is bij ieder bezoek van de zoekmachine robots, kan dit uw ranking schaden. Wat u in dat geval dus wilt doen is de content statisch houden en na het landen op de webpagina de bezoeker doorsturen naar een nieuwe pagina door middel van een redirect. Hierbij is het belangrijk dat u een 302 (tijdelijke) redirect instelt en geen 301 (permanente) redirect. Een 302 vertelt zoekmachines namelijk dat het doorsturen bij het landen tijdelijk is en ze dus de originele pagina in de index moeten houden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact