Above the fold, over wat spreken we dan?

webkrunch wiki above the fold

De term ‘above the fold’ komt eigenlijk uit de wereld van de papieren media. Kranten zetten hun belangrijkste nieuws op de bovenste helft van de voorpagina. Dit gedeelte boven de vouw is namelijk ook leesbaar wanneer de krant opgevouwen op de mat of in de winkel ligt. Het is daarom het onderdeel dat de aandacht moet trekken.

Above the fold online

Tegenwoordig speelt de term ‘above the fold’ ook in de online marketing een rol. In dit geval wordt er met de term de bovenste helft van de webpagina bedoeld. Dit is het gedeelte dat een bezoeker het eerst ziet wanneer hij of zij de website bezoekt. Dit is daardoor het gedeelte dat de aandacht van die bezoeker moet vast houden.

Pas wanneer er voldoende interesse is zal de lezer verder naar beneden scrollen. Is het niet interessant genoeg? Dan bent u de bezoeker weer kwijt.

Wat plaatst u above the fold?

Er zijn veel website templates met een grote afbeelding bovenaan de pagina. Door de grootte van de afbeelding is scrollen bijna noodzakelijk om meer informatie te krijgen. Er zijn om die reden online marketeers die dit type website afraden. Zij geven aan dat de kans groot is dat bezoekers te snel afhaken, omdat niet direct duidelijk is wat de bezoekers kunnen verwachten. Andere marketeers denken dat dit wel meevalt. Volgens hen kan de juiste afbeelding juist triggeren om verder te scrollen en is scrollen niet meer te veel gevraagd.

Bezoekers zijn immers door het gebruik van al die tijdlijnen op sociale media niets anders gewend dan te scrollen. Dan is het natuurlijk wel van groot belang dat uit de afbeelding inderdaad blijkt wat de lezer kan verwachten op de website. Wanneer de informatie onder de afbeelding niet overeenkomt met de door de afbeelding geschepte verwachtingen, is de kans groot dat de bezoekers alsnog afhaakt.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact