Algoritme, wat is dat?

webkrunch wiki algortime

U dient een algoritme te zien als een wiskundige formule die op de achtergrond van een website bezig om in te spelen op zowel uw wensen als die van de website zelf.

Stel, u heeft een bepaalde interesse. Dan zal het zo zijn dat alles waar u interesse in heeft vaker op de website zal worden getoond. Daarnaast hebben we ook de wensen van de website makers. Er zal altijd een bepaald doel voor ogen worden gehouden als er een website wordt gemaakt.

Bijvoorbeeld dat er veel interactie met de website moet zijn. De websitemakers zorgen er dan voor dat de formule zodanig wordt aangepast dat deze wens kan worden vervuld en dat u daarnaast te zien krijgt waar interesse in heeft.

Hoe werkt een algoritme?

De formule van het algoritme wordt vooraf bepaald. Hierin wordt dus het hoofddoel in meegenomen. Laten we voor dit voorbeeld de interactie als hoofddoel nemen. Deze formule zal dit doel voor ogen houden. U komt als bezoeker op deze website en u reageert onder onderwerpen op deze website die te maken hebben met films omdat u dit interessant vind. Het algoritme zal dus worden aangepast om ook in uw wensen te voorzien. Het zal ervoor zorgen dat de website steeds meer onderwerpen laat zien die met films te maken hebben.

Op deze manier wordt er dus door rekening gehouden met de wens van de website makers, dus dat er interactie plaatsvindt, en met uw wensen dat u steeds meer onderwerpen te zien krijgt op de website waar u interesse in heeft. Algoritmes kennen ook geen einde. Neem maar eens als u gaat zoeken op Google. U kunt eindeloos blijven scrollen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact