Analytics, wat is dat?

webkrunch wiki google analytics

Heeft u een webshop of een website die klanten moet trekken? Dan kan Analytics heel nuttig zijn. Eigenlijk is het niets anders dan een analyse van gegevens. Zo kan het dataverkeer rond een website geanalyseerd worden. U kunt precies zien wat een websitebezoeker doet vanaf het moment van binnenkomst tot het moment van vertrek.

Wat is Analytics en welke gegevens kunt u verzamelen?

Analytics is een analyse van gegevens. Het doel ervan is om de online communicatie te verbeteren en zo bijvoorbeeld een breder bereik te creëren. Het is onder andere mogelijk om te zien hoeveel bezoekers uw website heeft, waar zij vandaan komen, via welke kanalen zij op uw website terechtkomen, hoe lang zij blijven hangen op een pagina en of ze doorklikken naar andere pagina’s binnen uw website. Op die manier kunt u het gedrag van bezoekers redelijk analyseren.

Waarom is Analytics belangrijk?

Door het gedrag van de bezoekers van uw website te analyseren, is het mogelijk om deze te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om meer tekst op de pagina’s te plaatsen om uw bezoekers de informatie te verstrekken waar zij naar op zoek zijn, bijvoorbeeld door middel van een blog. Ook kunt u meer interne of externe links plaatsen om het eenvoudiger te maken om bij bepaalde informatie te komen. Verder is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te zien via welk kanaal bezoekers bij uw website komen. Aan de hand daarvan kunt u beslissen om meer aandacht te besteden aan derden om uw website nog verder te promoten, of juist niet.

Wat voor programma’s kunt u gebruiken voor Analytics?

Er zijn verschillende mogelijkheden om data te verzamelen. Bekende programma’s zijn Google Analytics en Adobe Analytics. Het eerstgenoemde programma is gratis en wordt wellicht ook het meest gebruikt. Het is relatief overzichtelijk en er wordt veel informatie gegeven aan beginners. U kunt Analytics aan uw website koppelen door een klein script aan de broncode van uw site toe te voegen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact