ASO of app store optimization, wat is dat?

webkrunch wik aso app store optimization

App store optimization of ASO is het verbeteren van de zichtbaarheid of vindbaarheid van een mobiele applicatie in een app store, zoals Google Play voor Android, iTunes voor iOS en de Windows Store voor Windows Phone.

Wat is het belang van ASO of app store optimization?

Ruim twee-derde van de smartphone gebruikers die ook applicaties gebruikt geeft aan daar de zoekfunctie van een app store voor te gebruiken. Dit maakt het als ontdekkingskanaal voor applicaties groter dan advertenties, media en zelfs vrienden en familie. Voor Google Play, bijvoorbeeld, houdt dit in dat elke week ongeveer de helft van de Android gebruikers de zoekfunctie van hun app store gebruiken. ASO of app store optimization helpt uw applicatie om gevonden te worden in app stores waar veelal miljoenen andere apps om dezelfde gebruiker concurreren.

App store optimization (ASO) titel tips en trucs

Hoewel de titel niet het enige is dat van belang is voor de vindbaarheid van een applicatie in de app stores, is het wel één van de belangrijkste onderdelen van een ASO of app store optimization strategie. Velen maken echter de fout om de titel van hun applicatie vol keywords te proppen in de hoop om zo op alle keywords gevonden te worden. Hoewel keywords in uw titel wel nut hebben, is het verstandig om de lengte van de titel te limiteren tot maximaal 25 tot 30 tekens. In veel app stores worden langere titels namelijk afgebroken, wat in de praktijk vaak tot een lagere CTR leidt. Probeer daarnaast te zorgen voor een unieke naam. Met de veelvoud aan beschikbare applicaties is het zaak om te zorgen voor een herkenbare naam die gemakkelijk mond op mond doorgegeven wordt op het moment dat gebruikers tevreden zijn.

App store optimization en ratings

Hoewel uw rating of beoordeling in een app store absoluut van belang is, heeft deze een verwaarloosbare invloed op de vindbaarheid van een applicatie. Waar het wel een merkbare impact heeft is in de CTR op applicaties wanneer deze in de zoekresultaten verschijnen. Hierbij is een hogere rating direct in verband te brengen met een hogere CTR en een hoger uiteindelijk conversie percentage. Hoewel ratings dus niet per se onder app store optimization vallen, is het wel raadzaam om hier aandacht aan te besteden en wat extra inspanning te verrichten om goede ratings te verkrijgen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact