B2B, wat is dat?

webkrunch wiki b b

Business-to-Business is de internationaal gebruikte aanduiding voor bedrijfsvoering waarbij bedrijven onderling aan elkaar leveren. Een voorbeeld is de zakenbank: een speciale bank die alleen maar voor bedrijven diensten verleent en waar de gewone consument niet eens een rekening kan openen

Heldere communicatie

Dat heeft een aantal voordelen. Zo is er bijvoorbeeld speciale B2B-marketing, die zich uitsluitend op de zakelijke markt richt en niet op consumenten. Afhankelijk van de niche is dat meer of minder noodzakelijk. Zo kan een cateraar prima zowel bedrijfsfeesten als bruiloften verzorgen, en is het meest opvallende verschil waarschijnlijk dat de btw op de bruiloft niet aftrekbaar is voor de klant. Een hostingbedrijf zal echter heel andere soorten klanten hebben, afhankelijk van of het bedrijf zich op de zakelijke of de particuliere markt richt.

Handige specialisatie

Daarom is B2B niet alleen een kwestie van voor de schermen, maar ook vooral een kwestie van wat er achter de schermen gebeurt. Het eerdergenoemde hostingbedrijf zal waarschijnlijk grote zakelijke klanten hebben die een aparte SLA willen afsluiten en bijvoorbeeld speciale wensen hebben voor een webshop. Particuliere afnemers hebben daarentegen wellicht zo weinig mogelijk wensen, en hebben liever minder dan meer vrijheid op hun server: dan hoeven ze immers ook niets te programmeren. Zo is B2B dus duidelijk anders dan bijvoorbeeld B2C, Business-to-Consumer.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact