B2C, wat wil dat zeggen?

webkrunch wiki b c

Een doelgroep wordt vaak grofweg verdeeld in twee hoofdonderdelen. Er is de B2B kant en de B2C kant. B2C betekent letterlijk Business To Consumer. Dit houdt in dat een bedrijf direct producten verkoopt of diensten verleent aan de consument.

Wat is een consument?

Een consument bent u, de buurman, uw moeder, en iedereen die producten of diensten koopt. In tegenstelling tot bedrijven die diensten of producten kopen (zoals in een B2B markt) bent u de eindgebruiker.

Kenmerken Business To Consumer markt

Bedrijven kopen altijd groot in, consumenten bijna niet. Een belangrijk kenmerk van de B2C markt is dan ook dat er verkoop is in minder grote aantallen. In tegenstelling tot de B2B markt, heeft de B2C markt te maken met heel erg veel afnemers. De B2B markt juist niet. Een ander belangrijk kenmerk is het aankoopproces. Consumenten beslissen meestal voor zichzelf of ze een product of dienst kopen. Hierdoor is het aankoopproces kort. Bedrijven krijgen te maken met diverse afdelingen. Voordat daar groots wordt ingekocht, dient er eerst goedkeuring en overeenstemming bereikt te worden.

Voorbeelden van B2C bedrijven

De markt barst van B2C winkels. Bekende organisaties die onder de noemer Business To Consumer vallen zijn bijvoorbeeld de Albert Heijn, Kruidvat, H&M, maar ook Wehkamp en Zalando. Phillips en Canon zijn typische bedrijven die zowel producten verkopen aan consumenten als aan organisaties.

Onderscheid tussen B2C bedrijven

Ook tussen B2C bedrijven onderling is er onderscheid te maken.

  • Er zijn detailhandel organisaties. Deze organisaties leveren met name producten via het internet. Deze vorm van verkoop staat ook wel bekend als electronic retail of e-tail(ing) gesproken.
  • Daarnaast zijn er ook bedrijven die hun producten of diensten uitsluitend aanbieden via internet. Deze manier van zakendoen staat bekend als extranet zakendoen (clicks).
  • Ten derde zijn er bedrijven die zowel fysiek als online producten en diensten verkopen.
  • Tot slot zijn er de traditionele bedrijven (oude economie). Deze maken nauwelijks tot geen gebruik van interactieve verkoopkanalen. Ze verkopen hun diensten en producten met name nog op de traditionele wijze.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact