Backlinks, wat zijn dat?

webkrunch wiki backlinks

Backlinks zijn binnenkomende links naar een webpagina. Wanneer een webpagina naar een andere pagina linkt, wordt dit een backlink of hyperlink genoemd.

Wat is het belang van backlinks in SEO?

Een pagina met een groot aantal kwalitatieve inkomende backlinks zal veelal hoger in de ranking van zoekmachines plaatsen dan een pagina met vergelijkbare content zonder deze links. Hierbij gaat het echter niet alleen om de hoeveelheid inkomende links of de kwaliteit van de linkende websites, maar speelt ook context een steeds grotere rol in de zoekalgoritmes van zoekmachines als Google. Zo is het belangrijk om links te verzamelen van websites die autoriteit hebben op het gebied van de keyword waarop u probeert te ranken. Heeft u bijvoorbeeld een website waarop u exotische vissen verkoopt, zou een link van een visvereniging vele malen meer waard zijn dan een link van de Michael Jackson fanclub.

Tips en trucs voor het verzamelen van backlinks

Een goed linkprofiel is van onschatbare waarde voor uw website en er zijn dan ook vele online marketing experts die zich in linkbuilden gespecialiseerd hebben. Als leek of beginner zijn er echter wat backlink tips en trucs die u zelf kunt toepassen om de eerste links binnen te halen of uw bestaande links uit te breiden:

  • Schrijf goede artikelen of blogposts voor uw website. Vooral tutorials en lijstjes worden veel door lezers gedeeld en kunnen zo inkomende backlinks voor uw site opleveren.
  • Voeg uw website toe aan webdirectories en verzamelpagina’s. In veel gevallen is dit kosteloos. Let wel op dat niet elke verzamelpagina bij Google zeer positief bekend staat en de eis om een link terug te plaatsen is veelal een goede indicatie dat u geen link op een verzamelpagina wilt hebben.
  • Gebruiken websites afbeeldingen om naar uw site te linken? Check dan of de alt-tags van de afbeeldingen goed ingesteld zijn en uw keywords bevatten. Zo nee, vraag de website eigenaar dan om dit aan te passen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact