Black Hat SEO, wat voor hoed is dat?

webkrunch wiki black hat seo

Hoedje af voor Google

Met black hat SEO worden webpagina’s dermate aangepast dat zoekmachines in de maling worden gehouden. Bij deze manier van zoekmachineoptimalisatie wordt, om de positie in de zoekmachine te verbeteren, gebruik gemaakt van een aantal trucs die veelal op korte termijn resultaat hebben. Hoewel deze manier van zoekmachineoptimalisatie dus effect kan sorteren, kan deze werkwijze ook bestraft worden als de zoekmachine black hat SEO herkent.

Door toepassing van trucs wordt het algoritme van Google negatief beïnvloed omdat de website geoptimaliseerd is zonder de regels van Google daarbij in acht te nemen. Resultaat van deze manier van werken kan een hogere ranking op de pagina met zoekresultaten zijn, maar kan echter ook zorgen voor onvindbaarheid in de zoekresultaten als Google een straf oplegt.

Site niet meer zichtbaar

Een manier van black hat SEO is bijvoorbeeld teveel al dan niet verborgen zoekwoorden in een webtekst gebruiken. Voorheen kon dit ongestraft toegepast worden, tegenwoordig wordt deze manier als black hat SEO aangemerkt. Ook het op onnatuurlijke wijze aan linkbuilding doen wordt tegenwoordig gezien als vals spel. Google ging er namelijk lage tijd vanuit dat links op andere website verdiend waren op basis van de kwaliteit van de website. Er zijn tegenwoordig echter ook op elke straathoek linkpakketten te koop. Door de grote hoeveelheid links zou je dus kunnen denken dat er sprake is van een kwalitatief goede website terwijl de links in werkelijkheid gekocht blijken te zijn.

Google straft onherroepelijk

Google is onberispelijk als het black hat SEO ontdekt. Meestal wordt er een straf uitgedeeld en is de betreffende website voor korte of langere termijn minder (of amper) vindbaar. Uiteraard heeft Google zelf ook maatregelen genomen en verandert het frequent de algoritmes. Daarnaast worden die algoritmes ook steeds slimmer.

‘Het bij zoekmachineoptimalisatie ‘voor de gek houden’ van zoekmachines wordt black hat SEO genoemd. Doel is een hogere ranking op de pagina met zoekresultaten. Google legt een straf op als het black hat SEO ontdekt en maakt een website minder vindbaar.’

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact