Blog marketing, wat is dat?

webkrunch wiki blog marketing

Blog marketing is het inzetten van blogs, zowel eigen blogs als externe blog sites, voor het behalen van uw online marketing doelstellingen.

Wat is een blog?

De term blog is een samenvoeging van de woorden ‘web’ en ‘log’, oftewel een weblog. In eerste instantie startten blogs in de jaren 90 als online dagboeken, waar men veelal persoonlijke ervaringen deelde. Tegenwoordig doelen we met een blog veelal op iedere website of webpagina waar regelmatig nieuwe content wordt geplaatst die op een informele of conversationele wijze is opgesteld. Wanneer we blog marketing onderdeel maken van een online marketing strategie, betekent dit dat blogs ingezet worden voor het verhogen van naamsbekendheid of genereren van traffic, sales en leads.

Blog marketing door middel van advertenties of advertorials

Een van de manieren waarop blog marketing ingezet kan worden is door het plaatsen van betaalde advertenties op een blog. Dit kan in de vorm van banners, tekst links, video, animaties of simpelweg uit tekst. Hoewel je veelal zeer goed getarget te werk kan gaan door te adverteren op een blog voor een specifieke niche, gaan veel adverteerders bij deze vorm van blog marketing de fout in door de waarde van een goede tekst en een link te onderschatten. Een backlink van een blog die een relevante niche voor uw onderneming of product behandelt, kan immers (zéér) goed voor uw SEO zijn en daarmee meer waarde creëren dan enkel de waarde uit directe clicks. Nadeel hiervan is wel dat de ROI van een specifieke backlink zeer moeilijk te bepalen is, waardoor dit voordeel van blog marketing moeilijk te kwantificeren is.

Blog marketing: Externe blogs versus intern

Hoewel bij blog marketing veelal aan externe blogs wordt gedacht die verkeer, aandacht of backlinks voor uw product, dienst of onderneming genereren, is ook vanuit een interne blog, blog marketing te beoefenen. Door een constante stroom aan goede, kwalitatieve content is een goede interne blog vaak het speerpunt van een content marketing strategie die aandacht, verkeer en links kan opleveren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact