Een blog, wat is dat?

webkrunch wiki blog

Een blog zorgt ervoor dat uw website actueler blijft. Door regelmatig nieuwe content op uw website te plaatsen, komt die hoger terecht in de zoekresultaten. Een blog kan nieuwsberichten weergeven, maar kan ook informatief of persoonlijk zijn.

Een blog met nieuwsberichten

Het is natuurlijk redelijk simpel om interessante nieuwsberichten op uw website te plaatsen. De bron is bijna onuitputtelijk. U kunt de berichten zo inrichten en kiezen dat u een bepaalde doelgroep zult bereiken. Sportnieuws of nieuws voor ondernemers zijn bijvoorbeeld onderwerpen die een bepaald lezerspubliek zullen trekken. Het is dus erg belangrijk om een goede keuze te maken voordat u hiermee begint. Verder moet u er altijd voor zorgen dat de berichten interessant en prettig leesbaar zijn, zodat de bezoeker terugkomt. U wilt tenslotte meer bezoekers trekken.

Een blog voor marketingdoeleinden

Als een blog goed is, zal die ook klanten naar uw website trekken. Het is immers niet zozeer uw bedoeling om alleen maar mensen te informeren of te entertainen. Als de content van de blog zodanig is dat bezoekers ook geïnspireerd raken om klant te worden en uw producten of diensten te gaan gebruiken, heeft de blog zijn doel bereikt. Daarbij moet u er wel aan denken dat u vertrouwen moet opbouwen en behouden. Een blog die eigenlijk niet anders biedt dan een reclameboodschap zonder toegevoegde waarde voor de klant zal al gauw geen lezers meer trekken. Informeer uw lezer op een manier waardoor zowel hun belangen als de uwe aan de orde komen.

Wat zijn de voordelen van een blog voor uw website?

Natuurlijk kunt u gaan bloggen omdat u schrijven leuk vindt, maar in het algemeen heeft u toch een commercieel doel met uw website. Het bloggen is dan ook voornamelijk bedoeld om meer bezoekers te trekken. Natuurlijk zal niet iedere bezoeker ook een klant gaan worden. Maar bloggen – zeker als u het goed doet – trekt veel lezers. Als u lezers kunt bereiken en hen weet te boeien, is het nog maar een kleine stap om hen ook te boeien voor uw producten of diensten

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact