Bounce rate, wat is dat?

webkrunch wiki bounce rate

De bounce rate is het percentage bezoekers dat een website verlaat na het zien van een enkele pagina. Dit percentage wordt gebruikt als indicator van de kwaliteit van het inkomend verkeer én van de kwaliteit van de landing page in kwestie.

Hoe meet u de bounce rate van uw website?

De meest populaire optie voor het meten van de bounce rate van uw website is Google Analytics. Google’s freemium analytics pakket is simpel te implementeren en vertelt u daarna niet alleen wat de bounce rate van uw website is, maar ook wat de percentages afvallers voor afzonderlijke pagina’s op uw website zijn. Dit percentage wordt gecalculeerd door het aantal bounces op een bepaalde pagina te delen over het aantal mensen dat die pagina binnenkomt.

Wat is de gemiddelde bounce rate voor een webpagina?

Een gemiddelde bounce rate als target voor een webpagina opgeven heeft weinig zin. Elke pagina is anders, elke bezoeker is anders en een relatief hoge bounce rate voor een pagina waar iedere niet-bouncer converteert kan meer opleveren dan een lage bounce rate die geen conversies oplevert. In grove lijnen kunt u echter stellen dat een percentage bounces hoger dan 35 procent niet ideaal is en een percentage boven 50 procent duidt op een probleem met het verkeer dat u aantrekt of de landing pages van uw website.

Wat kan de reden zijn voor een hoge bounce rate?

Een hoge bounce rate op een bepaalde pagina kan twee dingen betekenen:

  • U trekt veel bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in uw dienst of product,
  • Uw landing page weet bezoekers niet in zo’n mate te boeien dat ze verder klikken en zich door uw conversie funnel begeven of
  • Er is een technisch probleem met uw pagina of website die gebruikers belet van een optimale ervaring tijdens een bezoek.

In het laatste geval is de reden voor een hoog percentage bounces veelal dat een website niet op elk apparaat correct wordt weergegeven. Zo kan een pagina voor een mobiele gebruiker dusdanig worden gepresenteerd dat deze onbruikbaar is. Dergelijke problemen zijn veelal snel in een analytics dienst op te sporen aangezien elke dienst deze informatie tegenwoordig ook per apparaat waarop het bezoek plaatsvind presenteert.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact