Browser, nog nooit van gehoord…

webkrunch wiki browser

Menig internetgebruiker is normaliter wel bekend met de term browser. Als u internet gebruikt, dan is een webbrowser onmisbaar. Na het lezen van dit artikel hebt u meteen alle basisinformatie.

Wat is het?

Een browser staat ook wel bekend onder de noemer webbrowser of internetbrowser. Dit is een programma waarmee u op het internet kunt surfen. De meest bekende browsers zijn: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari en Opera. Een browser herkent u aan de opvallende icoontjes op uw computer, te vinden in uw menu of op uw bureaublad.

Wat zijn de basisvoordelen?

Een internetbrowser heeft als doel om de webservers (en pagina’s) leesbaar te maken. De codes van websites worden omgezet in teksten, beelden en video’s. Deze combinatie staat ook wel bekend als content. Daarnaast zorgen browsers ervoor dat u eenvoudig en snel op internet kunt surfen. Ten derde onthoudt de browser welke webpagina’s u allemaal heeft gezocht en vanaf welke locatie u dat heeft gedaan.

Ook uw inloggegevens voor bepaalde websites worden opgeslaan. Ook heeft u de mogelijkheid om naar de volgende en vorige pagina’s te gaan. Bezoekt u meerdere websites tegelijk, dan kan u eenvoudig meerdere tabbladen tegelijk openen. Dit is bijvoorbeeld handig als u producten met elkaar wilt vergelijken.

Welke browser is de beste?

Iedere browser is anders. Uiteindelijk ligt de keuze bij de gebruiker. Belangrijke factoren bij het kiezen van de geschikte tool zijn als volgt:

  • De functionaliteiten. Welke functionaliteiten zijn er nodig? Denk aan plug-ins, tabbladen of RSS-feeds.
  • Gebruiksgemak. Het is belangrijk dat een gebruiker goed overweg kan met een webbrowser.
  • Veiligheid. Privacy en waarborging van de gegevens van de gebruikers zijn essentieel. Het is belangrijk om goed te weten in welke mate een browser de gegevens van een gebruiker ‘doorspeelt’ en in hoeverre deze gevoelig is voor virussen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact