Cache, wat moet ik mij daarbij voorstellen?

webkrunch wik cache

Het is een veelgebruikte term die u waarschijnlijk met enige regelmaat tegenkomt als u op een ‘device’ werkt. Of het nu een iPhone is, een Mac, iPad of Windows PC. Maar wat is een cache eigenlijk precies? En moet u er iets mee doen?

Wat is het?

Een cache spreekt u uit als kesj of kasj. Het woord komt van het Franse werkwoord ‘cacher’, dat staat voor verbergen.

Een cache is een plek waar uw bestanden tijdelijk worden opgeslagen, zodat u er snel toegang tot hebt. Daarom staat een cache ook wel bekend als een tijdelijk geheugen. Uw computer kan de tijdelijke bestanden ook wel aanduiden als ‘tijdelijke internet bestanden’.

U slaat op verschillende niveaus data op. Iedere processor (CPU) beschikt over diverse caches om veelgebruikte data op te slaan. Dit gaat om de bezochte website, de webpagina’s bijbehorende afbeeldingen en inloggegevens.

Tijdelijk geheugen legen

Soms komt het voor dat u een oude versie van een pagina op de website ziet, terwijl de pagina zelf al wel is gewijzigd. Dit kan voor veel frustratie en ergernis zorgen. U herlaadt de pagina, maar zelfs dat werkt niet. De reden: uw browser haalt de pagina uit het tijdelijk geheugen. Hierdoor blijft de oude versie zichtbaar. Om dit probleem op te lossen, dient u de cache te legen. Het legen van het tijdelijk geheugen gaat niet overal op dezelfde manier, maar is afhankelijk van de browser en de computer.

Cache met betrekking tot zoekmachines

Een cache heeft niet alleen betrekking op websites maar heeft ook veel te maken met zoekmachines. Hierbij draait het om opgeslagen pagina’s. Doordat het tijdelijk geheugen deze informatie opslaat, kan u makkelijk (en sneller) op het internet surfen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact