Call to action, wat is dat?

webkrunch wiki call to action

In online marketing bedoelen we met een call to action of CTA de instructie die bezoekers moet overhalen direct tot actie over te gaan. Denk hierbij aan ‘bel nu’, ‘lees verder’ of ‘bezoek vandaag nog onze winkel’.

De vele vormen van de call to action

Een call to action kan vele vormen aannemen, maar zal meestal uit een afbeelding of tekst bestaan. Deze roept uw bezoekers op om iets te downloaden, zich in te schrijven voor een evenement, een product aan te kopen of een van talloze andere acties te ondernemen. Een CTA is daarbij niet gelimiteerd tot uw website, maar kan ook in een nieuwsbrief, advertentie of blogpost verwerkt zijn. In de meeste gevallen wilt u op geen van deze plekken meer dan één call to action plaatsen, om zo de kans op conversie te maximaliseren. Tegelijkertijd is de kunst van een goede CTA meer dan simpelweg een grote, knipperende ‘Klik Hier!’ knop in uw website plakken.

Tips en trucs voor een effectieve CTA

Het creëren van een effectieve call to action lijkt makkelijker dan het is. De grootste online bedrijven besteden met goede reden veel tijd en middelen aan constante A/B testing van hun CTA’s om zo conversie zo hoog mogelijk te krijgen. Ook voor de beginners zijn er echter wat handige tips die helpen om uw CTA zo effectief mogelijk te maken:

  • Zorg voor in het oog springend design. Een bezoeker moet uw call to action immers opmerken voordat hij actie kan ondernemen. In veel gevallen is het goed om te zorgen dat uw CTA in kleur contrasteert met de rest van uw website en daarnaast ook groot genoeg is om op te vallen.
  • Zorg voor conversie gerichte tekst die geschreven is om mensen ook daadwerkelijk tot actie aan te zetten. ‘Verzenden’ of ‘Ok’ is zelden afdoende, dus probeer knoppen te voorzien van werkwoorden die daadwerkelijk omschrijven wat er gaat gebeuren. Voorbeelden zijn ‘Ontvang de nieuwsbrief’ of ‘Verzend bestelling’.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact