Wat is een Canonical Tag?

webkrunch wiki conanical tag

Wat is een canonical tag?

Met een canonical tag geeft u aan dat er een andere pagina bestaat (uiteraard die u zelf heeft gemaakt) waarop dezelfde of soortgelijke content staat. Google crawlt namelijk artikelen. Dit wil zeggen dat het deze afgaat en meeneemt in de indexering zodat deze artikelen of websites gevonden kunnen worden als mensen er naar zoeken.

Google wil absoluut geen pagina’s vinden waarop dezelfde artikelen staan. Dit zorgt namelijk in de daling van waarde voor de betreffende websites en pagina’s.

Waarom zou u een canonical tag gebruiken?

Als u een website heeft en u heeft twee verschillende pagina’s waarop dezelfde content staat, dan is het aan te raden dat u gebruik maakt van een canoncical tag. U wilt natuurlijk dat elke pagina op uw website dezelfde waarde behoudt en niet dat er één pagina is die helemaal geen opbrengsten genereert omdat deze toevallig dubbele content bevat. Hoe kan het eigenlijk zijn dat u twee pagina’s heeft met dezelfde content? Dit komt vaak voor bij webshops.

Als een gebruiker ervoor kiest om de producten te sorteren, verandert de link van de pagina wel, maar de producten blijven hetzelfde. Hierdoor is het wenselijk gebruik te maken van een canonical tag.

Voordelen van het gebruik maken van een canonical tag

Met een canonical tag brengt u Google ervan op de hoogte dat er sprake is van een dubbele pagina met dezelfde content. U bent dan open en eerlijk naar Google toe zodat deze de indexering op een eerlijke manier kan laten verlopen. Er zal dan geen sprake zijn van waardevermindering van een van de pagina’s. Een canonical tag is makkelijk in te bouwen in de URL van de betreffende pagina.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact