Clickrate, wat is dat?

webkrunch wiki clickrate

Wat houdt clickrate in?

Iedere online marketeer krijgt in het begin te maken met talloze hoeveelheden begrippen. Een clickrate vormt een essentieel begrip in de online marketingwereld, maar wat houdt dit begrip nou eigenlijk precies in?

Wat is clickrate?

De clickrate staat ook wel voor Click-Through-Ratio, doorklikratio of klikfrequentie. Afgekort staat dit begrip ook wel bekend als CTR. Dit is een indicatie voor de effectiviteit van een banner, een button of een advertentie.

De clickrate is de verhouding tussen het aantal kliks en het aantal impressies. Hiermee kunt u dus goed zien hoeveel mensen daadwerkelijk hebben doorgeklikt die bijvoorbeeld een advertentie, een knop op de nieuwsbrief of een pop-up op de website hebben gezien. Heeft een advertentie 500 impressies en is er 5 keer geklikt, dan heeft deze een ctr van 0,5%.

Bij advertenties

De clickrate speelt bij Adwords advertenties een hele belangrijke rol. Hoe hoger het klikratio ligt, hoe meer mensen de advertentie hebben gezien en er ook op geklikt hebben. Wanneer veel mensen klikken, betekent het dat uw advertentie relevant is. Google merkt dit ook op en zal uw advertentie in de ranking laten stijgen.

In de nieuwsbrief

De clickrate is ook van belang in de nieuwsbrief. Deze ratio geeft aan in hoeverre uw doelgroep de nieuwsbrief echt relevant vindt. Voor een nieuwsbrief zijn er twee soorten ratio’s: Click-To-Open ratio en Click Through ratio.

De Click-To-Open ratio heeft betrekking op hoeveel mensen de nieuwsbrief daadwerkelijk openen. Het Click-To-Open ratio wordt berekent door het aantal kliks in de nieuwsbrief te delen door het aantal geopende mails.

De Click Through ratio heeft betrekking op hoeveel nieuwsbriefinschrijvers klikken ten opzichte van het totaal aantal verzonden mails. De formule hiervoor is net wat anders dan voor de Click-To-Open ratio. Click Through ratio wordt berekend door het aan kliks in de nieuwsbrief te delen door het aantal verzonden nieuwsbrieven.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact