Wat is Cloaking?

webkrunch wiki cloacking

Wat is cloaking?

Met cloaking zorgt u ervoor dat Google een geoptimaliseerde pagina te zien krijgt en dat bezoekers een hele andere pagina te zien krijgen. Bezoekers krijgen een standaard pagina te zien waarbij de zoekmachines een geoptimaliseerde pagina te zien krijgen die voorzien is van zoekwoorden en links. Dit is misleidend voor zowel de bezoekers als Google. Het voornaamste doel van cloaking is om ervoor te zorgen de website hoger in de zoekresultaten terecht komt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van cloaking?

Een belangrijk voordeel van cloaking is dat een website beter kan worden gevonden doordat deze hoger in de zoekresultaten voorkomt. Mensen klikken dan sneller op deze pagina’s. Een nadeel kan zijn dat de website totaal niet overeenkomt met de meta description uit de zoekmachine. Mensen worden dan ook misleid en krijgen een hele andere website te zien. Tot slot kan ook de URL van de website afwijken met de inhoud. Ook dit is misleidend.

Cloaking is niet aan te raden

Google is niet voor de gek te houden. Zo is sinds 2005 ingesteld dat grote zoekmachines zoals Google cloaking tegengaan. Kwaliteit en relevantie van een website moet namelijk vooraan staan. Cloaking kan heel even gunstig voor uw website uitpakken, maar mocht de dloaking worden ontdekt, dan kan dit leiden tot een penalty voor de hele website. Dit houdt in dat de pagina of zelfs de hele website uit de indexering zal worden gehaald. Het is dus niet aan te raden om aan cloaking te doen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact