CMS, wat is dat?

webkrunch wiki cms

Het CMS is een gebruiksvriendelijk systeem voor de webbeheerders die geen codetaal kunnen lezen, heg nog steg weten met Javascript en verre afblijven van alles wat met programmeren te maken heeft. CMS is vriendelijk, toegankelijk en veelal gratis te gebruiken.

De uitleg van een Content Management Systeem

Een website opzetten en vervolgens vullen met content is niet voldoende. Een website vraagt onderhoud, tijd en inzet. Oftewel, een website moet beheerd worden. Daarvoor is er het CMS. Het CMS staat voor Content Management Systeem. Het CMS is een systeem voor het beheer van de website. Via het controlepaneel kan u eenvoudig content toevoegen, aanpassen of verwijderen van de website. Zo kan u de website met grote regelmaat actualiseren. Denk hierbij aan het plaatsen van een blog, het uploaden van de laatste nieuwsbrief of het wijzigen van contactgegevens.

Voordelen van een Content Management Systeem

  • U behoudt de controle over de website
  • U kunt eenvoudig nieuwe content erop zetten, zonder dat er technische kennis bij komt kijken.
    Tevens is het iets wat door meerdere mensen gebruikt kan worden.
  • U kunt zelf beslissen welke personen mogen bijdragen in het beheer van de website en welke rechten zij hebben in de omgeving van het systeem. Een heel belangrijk voordeel van het Content Management Systeem is dat iedereen goedkoper uit is.
  • Iedereen kan overweg met het systeem en daarmee voorkomt u dat u torenhoge bedragen kwijt bent aan expensieve webdesigners of programmeurs die uw website via ingewikkelde codetaal moeten wijzigen. U kunt het zelf en houdt daardoor betere controle over uw website.

Minimale eisen voor een CMS

U kunt pas aan de slag, indien u uw website laat hosten, genoeg schijfruimte heeft, een domeinnaam heeft en toegang heeft tot databases. Voldoet u aan deze eisen? Dan is het installeren van een CMS het enige wat u nog hoeft te doen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact